Organizatorii Openului Australiei, primul turneu de Mare Șlem al anului, au anunțat premii mai mari pentru ediția din 2019, cu 14% mai mult faţă de ediţia precedentă. 62,5 milioane de dolari australieni (43,95 milioane de dolari americani) vor primi participanții.

Valoarea totală a premiilor la Openul Australiei s-a dublat în ultimii şase ani. În 2013, jucătorii de tenis au fost recompensaţi cu 30 de milioane de dolari australieni.

Potrivit organizatorilor, câştigătorii probelor de simplu la masculin şi feminin vor încasa câte 4,1 milioane de dolari australieni fiecare.

Openul Australiei va avea loc între 14 şi 27 ianuarie 2019. Campionii en titre sunt elveţianul Roger Federer şi Caroline Wozniacki.

În acest an, Simona Halep (locul 1 WTA) și sârbul Novak Djokovici (locul 1 ATP) sunt principalii favoriți. În 2018, românca a ajuns până în finală.

S-au schimbat și regulile la Openul Australiei. A fost introdus super tie-break-ul în setul decisiv, la scorul de 6-6 în al cincilea set la masculin, respectiv în al treilea set la feminin. Măsura a fost luată pentru a evita situațiile în care meciurile se prelungesc foarte mult.

Astfel, în cazul în care un meci va ajunge la 6-6 în setul decisiv, învingătorul va fi decis în urma unui super tie-break, folosit până acum doar în meciurile de dublu. Primul jucător care va ajunge la 10 puncte (doar cu o distanță de minimum două puncte) va câștiga partida. 

Atât spectatorii, cât și jucătorii s-au plâns că unele partide pot dura foarte mult, având ca efect scăderea spectaculozității și a interesului. Simona Halep a jucat în acest an un meci de trei ore şi 45 de minute, cu americanca Lauren Davis, în turul al treilea la Melbourne. Românca s-a impus cu 4-6, 6-4, 15-13.