Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 au anunțat că toate medaliile acordate sportivilor care vor urca pe podium vor fi realizate din materiale reciclate provenite de la aparate electronice donate.

Potrivit Reuters, au fost reciclate 80.000 de tone de materiale, dintre care peste 6 milioane de telefoane mobile.

Au putut fi extrase 32 de kilograme de aur, 3 tone de argint și 2 tone de bronz, suficient pentru a produce în jur de 5.000 de medalii necesare pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie – 9 august 2020. Vor fi evenimente pentru 33 de sporturi.

Președintele COSR, Mihai Covaliu, mizează pe Simona Halep, Horia Tecău și echipa națională de fotbal U21 pentru medalii la Tokyo. Halep va fi portdrapelul României.

Naționala României va fi prezentă în competiția de fotbal după mai bine de jumătate de secol. Calificarea ‘tricolorilor’ la Jocurile Olimpice a venit în urma prezenței reprezentativei U21 în semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino.

Potrivit FRF, competiția de fotbal masculin va lua startul pe 23 iulie 2020. Se vor juca meciuri la Tokyo, Kashima, Saitama, Sapporo, Sendai, Yokohama. Vor fi eligibili jucători Under 23, născuți începând cu 1 ianuarie 1997, cu 3 excepții în lot, fotbaliști care nu au nicio limită de vârstă.