România nu s-a calificat la EURO prin intermediul preliminariilor, însă ”tricolorii” mai au o șansă să ajungă la turneul final de anul viitor.

În martie, echipa națională va juca cu Islanda, în deplasare, în barajul pentru EURO 2020.

Claudiu Keșeru, 33 ani, speră ca noul an să fie de bun augur, iar echipa națională să se califice la turneul final. Acesta a recunoscut că preliminariile EURO au lăsat urme adânci, iar dezamăgirea se simte în continuare în rândul jucătorilor români.

”Acum să sperăm că vom începe anul nou cu multă energie pozitivă, cu atitudine din partea tuturor, inclusiv a voastră, care să fie ca şi un motor care împinge pe toată lumea de la spate. Să nu mai avem parte de probleme, să nu mai apară lucru necunoscute de nimeni, pe care să le aflăm şi noi din presă.

Este un subiect delicat, pentru că dezamăgirea este încă proaspătă. Încă se face simţită. Dar cu siguranţă, odată cu anul nou care vine, ne vom gândi la acest baraj de Liga Naţiunilor. M-am speriat, m-am speriat într-o primă fază când am văzut posibilele adversare, care erau de fapt din grupa cealaltă. Ulterior m-am uitat pe reguli” a declarat Keșeru.

Dacă vom ajunge în finala play-off-ului Ligii Națiunilor, vom întâlni echipa învingătoare din partida Bulgaria – Ungaria. De asemenea, dacă ne vom califica la EURO, vom fi în grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi Austria.