Povestea noastră la Euro 2019 s-a încheiat! Mirel Rădoi: “Nu am regrete”

Naționala de tineret a României s-a oprit în semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino. După 2-4 cu Germania, selecționerul Mirel Rădoi s-a declarat mândru de parcursul ‘tricolorilor’ la acest turneu final, care a asigurat participarea la Jocurile Olimpice din 2020.

La Bologna, aproximativ 15.000 de fani români au îndurat o temperatură de 41 de grade Celsius și au creat o atmosferă de vis.

suporteri bologna 2

George Pușcaș a înscris ambele goluri pentru România, în timp ce Amiri și Waldschmidt au reușit câte o ‘dublă’ pentru Germania.

Nu am regrete, pentru că meciul din seara asta a fost unul simplu, cu două momente decisive. Spre finalul primei reprize, portarul Nubel a salvat acel cap al lui Pușcaș, puteam să intrăm cu un avantaj de 3-1. Probabil că ne-ar fi fost mult mai ușor de gestionat repriza a doua. Apoi a fost momentul nefericit cu decizia de penalty. Nu știu dacă a fost sau nu, nu am văzut de pe bancă. Zic că, dacă n-ar fi fost penalty-ul, probabil jocul ar fi decurs cum ne-am plănuit.

Rămân cu amintirea că am terminat între primele patru naționale din Europa, că am reușit să strângem zeci de mii de români la stadion și probabil câteva milioane în fața televizoarelor. I-am făcut fericiți pe oamenii care, la început, poate credeau mai puțin în noi.

În momentul de față, dacă din punct de vedere fizic ne ridicăm la același nivel cu cei din străinătate, atunci valoarea intervine și cu siguranță putem să facem rezultate mult mai frumoase. O semifinală care trebuie să ne facă mândri, pentru că la anul mergem la Jocurile Olimpice.

Cred că, după această poveste, ar trebui să învățăm ce am învățat și acum 20 de ani: că nu se va da nimic gratis, va trebui să mergem să ne luăm singuri. Va trebui să câștigăm respectul celor din străinătate, pentru a putea obține ceva“, a spus Mirel Rădoi la TVR 1.