RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Plătit cu 2.000 de euro pe minut. Julio Baptista: „Sunt bine, nu am probleme”

Brazilianul Julio Baptista a ajuns la CFR Cluj pe 18 august, dar a evoluat numai 42 de minute pentru campioana României. Fostul mijlocaş al lui Real Madrid a vorbit despre motivele pentru care nu este încă un om de bază la CFR Cluj.

Salariul pe care Baptista îl încasează la CFR este vehiculat a fi undeva între 40 şi 45.000 de euro. O socoteală simplă arată că brazilianul a primit până acum aproape 2.000 de euro pentru fiecare din cele 42 de minute în care a evoluat (cu Dudelange şi Gaz Metan Mediaş).

Brazilianul în vârstă de 37 de ani susţine că este pus la punct cu pregătirea fizică. Baptista îi cere lui Conceicao să îl folosească din ce în ce mai mult pentru a ajunge la un ritm de joc acceptabil.

„Sunt bine, nu am probleme. Singura problemă, atunci când faci pauză de 6 luni, un an, e că trebuie să urmezi o procedură înainte de a începe din nou să joci, iar eu cred că am făcut asta, o lună e suficient pentru ca să fii în condiția fizică bună, dar pentru a fi în condiții și mai bune, ai nevoie să joci. Dacă nu joci, e greu. După acea pregătire, m-am antrenat zilnic, nu am pierdut nicio ședință de pregătire aici, sunt pregătit acum. Asta e ideea, nu poți juca 90 de minute dacă nu intri mai întâi pe parcurs, poate 45 de minute. Ăsta e începutul, joci 40 de minute, îți reintri în ritm, apoi alt joc 40 de minute și apoi altul, 60 de minute, 70 de minute și tot așa. Am jucat acum două săptămâni 80 de minute, am alergat”  – a explicat Baptista în studioul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

Julio Baptista a început fotbalul la Sao Paolo, iar în Europa a evoluat la Sevilla, Real Madrid, Arsenal, AS Roma şi Malaga. Înainte de a semna cu CFR Cluj, Baptista a fost liber de contract timp de un an şi jumătate. La 1 ianuarie 2017 se încheiase contractul său cu Orlando City, din MLS.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare