RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Planul granzilor prinde contur! European Premier League, competiţia care va schimba fotbalul

Englezii de la Sky News au scos la iveală detaliile planului grandios pus la cale de superputerile din fotbalul european! 18 echipe ar urma să ia startul în European Premier League, competiţie care poate începe chiar în 2022.

Jurnaliştii englezi au aflat că planul este sprijinit de FIFA, iar la supercompetiţia continentală finanţatorii urmează să pună în joc premii de sute de milioane de euro. JP Morgan, gigantul american de pe Wall Street, a pus la bătaie un pachet de 6 miliarde de euro pentru a pune la punct competiţia. Americanii ar urma să îşi primească banii înapoi din drepturile exorbitante de televizare.

Oficialii UEFA nu au comentat nimic despre planul care ar putea să eclipseze UEFA Champions League, principala sursă de venituri a forului continental.

Manchester United şi Liverpool ar fi primele echipe din Anglia invitate la European Premier League. Nu vot lipsi Manchester City, Arsenal, Chelsea sau Tottenham, invitate şi ele la discuţii. Real Madrid, Barcelona, Atletico, Juventus sau Bayern Munchen sunt printre coloşii care vor mai lua parte la startul competiţiei.

Sky News a aflat şi că unul dintre arhitecţii planului este Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid. Perez şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino, ar fi pus la cale detaliile competiţiei care ar urma să aducă sute de milioane de euro în conturile participantelor.

Încă nu se ştie dacă meciurile competiţiei, care va fi organizată ca o ligă de 18 echipe, cu playoff între primele clasate, se vor juca în timpul săptămânii. O variantă luată în calcul este ca partidele să se dispute sâmbăta şi duminica, la ore care să permită vizionarea şi în ţări din estul Asiei sau în Statele Unite ale Americii.

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare