Pițurcă nu va avea gazonul dorit la Craiova! Anunțul Primăriei

Victor Pițurcă a avut o cerință expresă după venirea la Universitatea Craiova: montarea unui gazon mixt (iarbă naturală și iarbă artificială) pe arena ‘Ion Oblemenco’. Primăria Craiovei a respins acest demers din motive financiare.

Totuși, suprafața de joc de la Craiova va fi schimbată, fiind vorba despre un gazon similar cu cel de pe Arena Națională.

Montarea gazonului se va realiza la mijlocul lunii octombrie, astfel că derby-ul cu FCSB se va disputa pe actuala suprafață de joc.

Gazonul hibrid este o altă etapă şi o investiţie prea mare pentru noi acum. E posibil să rezulte în timp o economie din întreţinerea lui. Numai că noi încercăm să schimbăm gazonul actual din garanţia pe care a dat-o constructorul. De aceea trebuie să mergem pe acelaşi tip de gazon.

Avem deja experienţa acestui tip de gazon la meciul cu Spania, de pe Arena Naţională. Constructorul a dat un termen de câteva zile de la amplasarea lui până când se putea juca efectiv. Gazonul va avea un strat-suport de nisip, între trei şi patru centimetri, care va permite un montaj în termen scurt“, a spus primarul Craiovei, Mihai Genoiu.

240.000 de euro a costat noul gazon de pe Arena Națională.