Pică recordul lui Dorinel Munteanu? “E nevoie de o constanță de invidiat”

Dorinel Munteanu este recordmenul de selecții în naționala României, cu 134 de jocuri bifate în 16 ani. 

“Neamțul” nu simte vreo amenințare deocamdată în privința depășirii cifrei sale.

„Este foarte greu, deși acum se joacă foarte multe meciuri, dar nu imposibil. Acel jucător are nevoie de cel puțin 5– 6 ani cu o prezență de 70 – 80 la sută la echipa națională. Doar așa, altfel nu cred.

Nu pot să dau nume, dar respectivul are nevoie de o constanță de invidiat. Trebuie să nu fie accidentat, să fie convocat mereu, să aibă rezultate pentru că altfel selecția e pusă sub semnul întrebării. Eu am avut șansa să prind patru turnee finale la rând”, a explicat fostul internațional pentru Pro Sport.

ianis hagi gol nationala 

Unul dintre cei care ar visa să bată recordul fostului mijlocaș al Generației de Aur este și Ianis Hagi. Tatăl său a deținut recordul selecțiilor sub tricolor până să fie depășit de Dorinel.

„Cine mi-a plăcut cel mai mult a fost Dorinel Munteanu. Eram uimit cât alerga, mai ales la Campionatul Mondial din 1994. Şi nu neapărat defensiv, dar şi ofensiv era important pentru echipă. Chiar mi-a plăcut foarte mult.

Mi-a zis tata că a fost un număr opt care făcea de toate. Acum, uitându-mă şi la fundaşi şi la mijlocaşi, nu doar la atacanți, văzând echipa în ansamblu, cel care a ieșit în evidență a fost Dorinel Munteanu”, au fost vorbele fotbalistului lui Rangers. 

CITEȘTE ȘI –>> FRF îl cheamă la negocieri pe Adrian Mutu: ,,Îşi doreşte mult să antreneze un club, dar noi vrem să-l păstrăm”