Petrolul nu reduce salariile fotbaliștilor! Costel Enache: “Avem susținere totală. Suntem favorizați”

Pandemia de coronavirus a ‘paralizat’ fotbalul românesc, iar efectele negative încep să se simtă din punct de vedere financiar. Mai multe echipe din Liga 1 au anunțat reducerea salariilor pentru fotbaliști și staff, iar Chindia Târgoviște a decis să instituie șomaj tehnic. În schimb, Petrolul Ploiești nu va aplica măsuri similare.

LPF și FRF au anunțat că fotbalul românesc are nevoie de sprijin financiar pentru a depăși acest moment dificil, în care toate competițiile sunt suspendate pe termen nedeterminat din cauza COVID-19.

Guvernul României a anunțat că va ajuta companiile care își trimit angajații în șomaj tehnic, furnizând o parte din banii pentru salarii.

Ținem legătură zilnic cu jucătorii, știm că ei suferă cel mai mult. Avem jucători străini care sunt departe de familii, e destul de greu să suporte situația asta. Jucătorii, în general, sunt obișnuiți cu grupul. Nu e confortabil pentru ei să facă singuri un antrenament.

Nu s-a pus problema să se reducă salariile. Suntem super în regulă. În momentul în care s-a decis să se oprească activitatea, s-au plătit salariile la zi. Avem susținere totală, comunicăm cu clubul, nu s-au luat măsuri până acum. Din punctul ăsta de vedere, suntem foarte favorizați.

Am vrea să jucăm toată competiția, pentru că e singurul mod prin care s-ar putea face o diferențiere echitabilă și de fair-play. În același timp, trebuie să fim oameni logici și să înțelegem că situația nu depinde de fotbal, depinde de factorii generali din România. Conștientizez că suntem într-o situație dificilă și încă nu s-a ajuns la apogeu“, a spus Costel Enache la Pro X.

Petrolul Ploiești ocupă locul 5 în clasamentul Ligii a 2-a, după 23 de etape.

CITEȘTE ȘI -> FCSB reduce salariile fotbaliștilor cu 50%! Becali: “Cu șomaj tehnic nu se poate la noi”