Dan Petrescu nu a fost luat în calcul de Gigi Becali după demiterea lui Nicolae Dică. În primăvară, finanţatorul FCSB l-a acuzat pe fostul internaţional că îşi înjură proprii jucători la meciuri şi antrenamente.

Petrescu a ţinut să îi dea replica lui Becali. Campion în Liga 1 cu Unirea Urziceni şi CFR Cluj, fostul fundaş dreapta spune că are o relaţie excelentă cu jucătorii pe care îi antrenează. Petrescu a adus şi argumente în sprijinul afirmaţiei sale.

„Declaraţia dânsului este puţin deplasată, relaţia mea cu jucătorii este mereu foarte bună. Dovada că în staff-ul meu se află doi foşti jucători de-ai mei, Aldea şi Bordeianu, la CFR Mara şi Bilaşco au fost în staff-ul meu, iar în viitor şi-au exprimat dorinţa Culio, Camora sau Deac să fie secunzii mei. Dacă s-a mai întâmplat să se ajungă la ce a spus domnul Becali, eu cred că este normal în fotbal, dar niciodată nu a fost cu răutate, ci spre binele jucătorilor. Jucătorii antrenaţi de mine ajung la loturile naţionale, ajung numărul unu în România. Cred că am şi eu un procent de merit că Ţucudean a ajuns numărul unu în ţară” – a declarat Petrescu pentru Digi Sport.

Chiar şi aşa, Petrescu nu exclude ca în viitor să antreneze echipa la care s-a consacrat.

„În viitorul apropiat, totul este posibil, a fost o declaraţie deplasată a domnului Becali şi el trebuie să se gândească că relaţia mea cu jucătorii a fost tot timpul excelentă, iar MM Stoica ştie acest lucru şi poate să îi confirme dacă vrea să spună adevărul” – a declarat Petrescu.

Dan Petrescu a fost declarat antrenorul anului în România în 2008, 2009 şi 2011.