Andreas Calcan (24 de ani) a marcat primul lui gol în tricoul celor de la Viitorul în meciul cu FCSB, scor 2-1. Fotbalistul a explicat motivul pentru care a decis să se întoarcă în Liga 1.

Fotbalistul a plecat în 2016 de la Universitatea Cluj în Olanda, la Willem II. Andreas a fost decisiv pentru formația lui Gică Hagi și a marcat golul de 1-0 pe Arena Națională împotriva FCSB-ului. Calcan a semnat în ianuarie cu Viitorul și a dezvăluit motivul pentru care a ales formația din Constanța.

”Am avut discuţii mereu cu cluburile din România, dar eu cred foarte mult în proiectul Viitorului din Constanţa şi în domnul Gică Hagi. Este un mare campion, cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor din România şi să înveţi de la dânsul, de la un mare campion. Asta m-a făcut să revin şi să-mi doresc să joc în prima ligă din România.

Am spus ”da” din prima. Vă daţi seama, am stat să mă gândesc, să pun în balanţă anumite lucruri.

 

Am învăţat un lucru foarte important: ceea ce faci astăzi, nu mai este valabil mâine. Ce am făcut cu FCSB a fost o victorie fantastică dar nu mai contează astăzi, ne pregătim deja pentru următorul meci cu CFR, care este foarte important.” a declarat Andreas Calcan pentru ProSport.

400.000 de euro este cota de piață a fotbalistului, potrivit transfermarkt.com.

Viitorul se află pe locul 4 în Liga 1. Formația din Constanța o va întâlni în următorul meci pe CFR Cluj, pe teren propriu.