Spaniolul Pep Guardiola a fost desemnat cel mai bun antrenor din Premier League în sezonul 2018-2019, după ce a câştigat campionatul și Cupa Ligii cu Manchester City.

Guardiola l-a devansat pe germanul Jurgen Klopp, tehnicianul lui FC Liverpool, cu care s-a aflat în luptă directă şi pentru titlu în acest sezon. 

Este o onoare să primesc acest premiu. Vreau să-l împart cu jucătorii mei, pentru că ei sunt artizanii acestui succes, cu staff-ul meu, pentru că am luptat foarte mult împotriva tuturor antrenorilor din Premier League, în special împotriva lui Jurgen Klopp, care a fost un adversar incredibil până la final. Sper să reușim în continuare să ducem bătălii importante pentru a câștiga din nou acest trofeu incredibil„, a spus Pep Guardiola (48 de ani).

Printre nominalizaţi s-au mai aflat Mauricio Pochettino (Tottenham) şi Nuno Espirito Santo (Wolverhampton). Voturile au fost acordate de către fani, dar și de către un grup de experți.

Manchester City a câștigat cel de-al doilea trofeu consecutiv în Premier League, în ultima etapă, având un punct mai mult decât Liverpool în clasament.

Manchester City este aproape de o ‘triplă’ istorică. După campionat și Cupa Ligii, ‘cetățenii’ urmează să dispute finala Cupei Angliei, împotriva formaţiei Watford, sâmbătă, pe stadionul Wembley din Londra.