Pedeapsă drastică pentru Nick Kyrgios! “Mă pregătesc pentru detenție”

Tenismenul australian Nick Kyrgios a fost interzis timp de 16 săptămâni din circuitul ATP şi amendat cu 25.000 de dolari, ca urmare a comportamentului avut într-un meci din turneul de la Cincinnati, SUA. Pedepsele sunt cu suspendare, dar se pot activa în cazul în care Kyrgios încalcă anumite reguli de supraveghere, similare cu cele din condamnările la închisoare cu suspendare.

La auzul acestei decizii, Nick Kyrgios a precizat că urmează o perioadă de ‘detenție’ pentru el și că trebuie să aibă un comportament ireproșabil timp de 6 luni.

Cu toate acestea, excentricul australian și-a asigurat fanii că va continua să joace tenis.

Mai pot juca. Trebuie doar să-mi controlez comportamentul, atât“, a spus Kyrgios.

În perioada de probă de 16 săptămâni, ATP a stabilit că Nick Kyrgios trebuie să respecte anumite condiţii: să nu mai abuzeze verbal oficiali, spectatori sau alte persoane, să nu aibă un comportament nesportiv, să nu facă gesturi obscene către vreun oficial şi să primească ajutor specializat privind comportamentul la fiecare turneu la care participă.

Kyrgios nu este la prima abatere, fiind considerat un recidivist care și-a înrăutățit comportamentul pe terenurile de tenis în ultimele 12 luni, notează BBC.

La Cincinnati, jucătorul australian a intrat în conflict cu arbitrul de scaun Fergus Murphy, în timpul meciului cu rusul Karen Hacianov. Kyrgios a jignit arbitrul, a rupt câteva rachete și a părăsit terenul de joc fără permisiunea oficialilor.

La finalul partidei pierdute, Nick Kyrgios a refuzat să dea mână cu arbitrul Fergus Murphy, i-a transmis că este ‘un prost’ și a scuipat în direcția acestuia.