Patronul lui Sepsi a vorbit despre finanțarea primită de la Guvernul Ungariei! ”Şi cel al României ar trebui să investească”

Guvernul Ungariei finanţează cu peste șase milioane de euro echipele de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Csikszereda (Miercurea Ciuc). Patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, și-a prezentat punctul de vedere.

Omul de afaceri care deține clubul din Sfântu Gheorghe a explicat faptul că banii pe care Guvernul Ungariei îi pune la dispoziție sunt pentru juniori. Acesta a mai menționat și faptul că echipa lui trăiește din publicitate.

”Investiţiile sunt o treabă, echipa mare e altă treabă. Noi am primit bani de investit pentru copii şi juniori. De acolo nimic nu se poate scoate şi să se dea la echipa mare. E exclus din start. Noi trăim din sponsori, reclame şi publicitate. Noi am ajuns acolo că sunt şi firme, şi din ţară, şi din străinatate care ne contactează văzând că suntem în progres.

DIOSZEGI LASZLO

Mi se pare un lucru firesc. Şi Guvernul României ar trebui să investească în Moldova. Sunt mulţi români şi în Spania, şi în Italia, şi ţara mama ar trebui să ajute compatrioţii ei. Şi banii care vin aici ca să construim o infrastructură pentru copii, nu e subliniat pentru copii de etnie maghiară sau altă etnie. Nu. Pentru oraşul Sfântu Gheorghe. Unde sunt bineveniţi toţi. Noi nu facem nicio diferenţă. Se vede şi la echipa mare.” a declarat Laszlo Dioszegi pentru TelekomSport.

Orașele Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc fac parte din două judeţe în care populaţia e preponderent formată din etnici maghiari – Covasna, respectiv Harghita. 

În ultimii ani, Guvernul Ungariei a investit masiv în dezvoltarea fotbalului. Au fost create baze de pregătire la cel mai înalt nivel, stadioanele au fost modernizate, iar mai multe cluburi au primit contracte de sponsorizare importante.

Sepsi se află pe locul 4 în Liga 1 și are șanse mari să intre în play-off!

Citește și Patronul lui Sepsi are planuri mari! Infrastructura va fi modernizată