Patronul Craiovei, replică dură pentru FRF! “Promovăm jucători U21 şi uităm de ei!?”

rotaru-u-craiova

Mihai Rotaru a comentat decizia FRF de a schimba încă o dată regula jucătorilor U21 din Liga 1. Patronul Craiovei crede că singurul interes al Federaţiei este ca tinerii jucători să fie transferaţi în străinătate.

Rotaru susţine că Universitatea Craiova nu are nicio problemă cu promovarea jucătorilor U21, însă le cere la schimb federalilor o altă regulă: ca un minim de doi, trei jucători U21 să fie convocaţi în permanenţă la naţionala “mare”.

„Noi, alături de FCSB și Viitorul, suntem avantajați de noua regulă U21. Îi avem pe Baiaram, Cîmpanu, Screciu, Mitran, Danciu. Nu avem o problemă. Mă deranjează poziția FRF față de dezvoltarea fotbalului românesc. Ei consideră că vom avea un fotbal mai puternic dacă vor juca mai mulți tineri afară, lucru cu care eu nu sunt de acord.  Vânzarea de jucători trebuie să fie consecința unui fotbal sănătos.

Când înființăm o echipă de fotbal, nu ne preopunem să vindem jucători. Sunt cluburi care se ocupă cu asta pentru că întotdeauna vor fi peștișori, pești mai mari și rechini. Eu cred că încă un jucător U21 în plus îi va afecta foarte mult chiar pe cei U21. Pentru că, pentru a ține doi jucători tineri pe teren, va trebui să ai 6-7 în jucul lor, care vor trebui să stea la echipă doar pentru a înlocui jucătorii existenți la un moment dat. Cu acest lucru nu suntem de acord.

Jucătorii tineri nu îi poți arunca în luptă și folosi 90 de minute meci de meci. Trebuie menajați, consiliați psihilogic, încurajați. FRF a ajuns la concluzia că dacă tinerii joacă regulat minim un an de zile, pot fi vânduți scump. Atunci vin și eu cu o altă regulă și spun că dacă jucătorii tineri vor merge la naționala mare la 18 ani, cu siguranță vor fi vânduți mai scump.

Cer Federației ca minim 2-3 jucători U21 să fie prezenți la echipa de seniori. Gândiți-vă la Europeanul din 2016 unde România a fost una dintre cele două țări care nu a avut niciun jucător U21 în lot. Este inadmisibil. Cum facem? Promovăm U21 numai când este vorba de Liga 1 și apoi uităm de ei?”, a spus Mihai Rotaru la Pro X.