Alexandru Pașcanu (20 de ani) a fost transferat de CFR Cluj de la Leicester City. Fundașul central a explicat motivele pentru care a ales campioana României, deși a primit ofertă și de la FCSB.

Pașcanu a semnat primul contract de profesionist. La Leicester a jucat doar la echipa U23.

Fundașul central a impresionat la Campionatul European de tineret din Italia și San Marino, la care România a ajuns în semifinale.

Am vrut să fac pasul la o echipă de seniori şi sunt foarte fericit că am avut şansa să merg la Cluj. M-au primit foarte bine, am început deja să mă antrenez cu ei şi abia aştept să-mi fac treaba aici. Mi-am spus că trebuie să merge undeva unde să joc şi unde să am şansa să cresc.

Am luat în considerare mai multe aspecte, de exemplu antrenorul. La Cluj, era Dan Petrescu, despre care ştiam că este un antrenor de la care ai ce învaţa. La Steaua, nu ştiam cine este antrenor. Erau, de asemenea, pe o poziţie mai slabă în clasament. În plus, cei de la Cluj mă doreau de mai multă vreme şi asta m-a ajutat să iau o decizie. La Cluj există mai multă competiţie, dar asta mă ajută să mă dezvolt„, a spus Alex Pașcanu pentru site-ul leicestermercury.co.uk.

400.000 de euro este cota de piață a lui Alex Pașcanu, potrivit Transfermarkt.

CFR Cluj ocupă locul 2 în Liga 1, după opt etape. Ardelenii vor juca în grupele Europa League.