Tatăl și mama Simonei Halep au trăit la intensitate maximă marele meci de la Roland Garros și victoria liderului mondial cu Sloane Stephens.

Stere Halep, cel care a avut o contribuție importantă la ascensiunea Simonei, e convins că Halep nu se va opri aici, după cucerirea Grand Slam-ului de la Paris: „În fiecare an am venit cu gândul să câştigăm un Grand Slam, Dumnezeu a vrut să fie azi. Dumnezeu mi-a dat un copil minunat. Va câştiga mai multe Grand Slam-uri, azi a spart gheaţa. Sunt mândru că fata mea a ajuns să reprezinte ţara mea pe acest glob. Le muţumesc lui Hagi şi Popescu că au fost alături de mine, am trecut mai uşor peste momentele grele”, a spus tatăl Simonei.

„Sunt tare mândră de ea!”

„Le doresc tuturor mamelor să trăiască astfel de clipe. Este o jucătoare completă. A devenit un om cu o mentalitate solidă şi sunt tare mândră de ea”, a spus și mama Simonei Halep, Tania.

Cu această performanță, Simona Halep devine prima jucătoare română care câștigă un turneu de Grand Slam, după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.