Federația Română de Fotbal a anunțat că FIFA a suspendat sancțiunea aplicată clubului Pandurii Târgu-Jiu pentru neplata unor restanțe financiare către doi jucători.

Pe 22 mai, Comitetul Executiv al FRF, luând act de informarea FIFA privind sancționarea clubului Pandurii cu 9 puncte, a votat aplicarea sancțiunii.

În cazul unei depunctări, Pandurii Târgu-Jiu ar fi ajuns în Liga a 3-a. În acest moment, gorjenii sunt exact deasupra liniei retrogradării în clasamentul Ligii a 2-a, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Federația Română de Fotbal precizează că „FIFA a trimis spre FRF o solicitare privind suspendarea acestei sancțiuni, fără a menționa termene sau date legate de durata acestei suspendări„.

În 2016, clubul Pandurii Târgu-Jiu a fost dat în judecată de către bosniacul Gordan Bunoza și olandezul Jordy Buijs. Aceștia nu au fost de acord cu reducerea unilaterală a salariului și au câștigat procesul la FIFA.

Pandurii Târgu-Jiu, club fondat în 1963, are în palmares o participare în grupele Europa League (2014) și o poziție de vicecampioană a Ligii 1 (2013).

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Cele mai frumoase goluri din acest sezon de Europa League