Pandemia de COVID-19 îi afectează și pe petroliști! Clubul din Ploiești va reduce salariile fotbaliștilor

Pandemia de coronavirus îi afectează și pe petroliști pe plan financiar.

Pandemia de coronavirus a ‘paralizat’ fotbalul românesc, iar efectele negative au început să se simtă din punct de vedere financiar la toate cluburile din România.

Chiar dacă Costel Enache a anunțat inițal că Petrolul nu va reduce din salarii jucătorilor, situația creată în urma COVID-19 i-a determinat pe oficialii din conducere să ia o cu totul altă decizie.

Astfel, în lunile aprilie și mai, ”lupii galbeni” vor primi doar jumătate din salariu.

”Având în vedere situația actuală din fotbalul românesc, cauzată de evoluția pandemiei COVID-19 și a măsurilor luate de autorități, în urma discuţiilor cu partenerul finanţator s-a decis ca remunerațiile jucătorilor echipei de seniori şi a staff-ului tehnic şi medical să fie reduse cu 50% pentru lunile aprilie şi mai. Totodată, pentru aceeași perioadă, o parte dintre salariaţii clubului Petrolul Ploiești vor intra în şomaj tehnic. În funcție de evoluția situației, măsurile vor fi reevaluate la sfârșitul lunii mai 2020.

În cadrul discuţiilor, au fost avute în vedere toate variantele pentru a găsi soluţii optime pentru angajaţi şi jucători, diminuarea salariilor fiind o alternativă mai bună faţă de suspendarea contractelor.

După reluarea competiţiilor sportive, dacă echipa Petrolul Ploieşti promovează în Liga 1 de fotbal și încasează drepturile TV din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, se are în vedere compensarea cu maxim 50% din pierderile de venit înregistrate de participanții la activitatea sportivă ale căror remunerații au fost dimininuate.

În perioada următoare, printre obiectivele noastre principale rămân siguranţa şi sănătatea salariaţilor şi jucătorilor şi sustenabilitatea financiară a clubului. Considerăm că este esenţial ca în această perioadă dificilă pe care o traversăm să dăm dovadă de unitate, solidaritate și înțelegere.” se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Petrolului.

andrei-rauta-petrolul-ploiesti

Citește și Pronostic perfect pentru fanii găzarilor: “UTA şi Petrolul, direct în Liga 1!”