Pancu, prezentat ca antrenor la Rapid. “Nu avem alt obiectiv decât promovarea”

Daniel Pancu este noul antrenor al echipei Rapid București. Fostul atacant a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă și a anunțat obiectivul clar – promovarea în Liga a 2-a.

Ieri, Constantin Schumacher a fost demis, pe fondul eliminării din Cupa României. Înfrângerea cu Turris Turnu Măgurele din 16-imi i-a fost fatală antrenorului în vârstă de 42 de ani.

Mă simt onorat. Orice jucător important al unui club, cum este și Rapidul, își dorește să ajungă să antreneze și să facă performanțe la nivelul pe care le-a avut ca jucător. Este un drum foarte lung. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat cu Șumi, dar în orice club există ierarhii, există oameni care iau decizii. În acest caz, a fost strict decizia conducerii, a oamenilor care investesc la Rapid. Nu am avut nicio implicare în decizia lor.

Mă bucur că am fost în capul listei, știam de decizia asta de vineri. Nu avem alt obiectiv decât promovarea. Conducerea a fost nemulțumită de unele evoluții. Sper să nu mai existe fluctuații, atât la nivelul jocului, cât și al atitudinii, al determinării. Primul lucru pe care mi-l impun este constanță la echipă. Dacă trebuie să vărsăm sânge, va trebui să o facem pentru a ne atinge obiectivul. Tot ce s-a investit duce spre Liga 1 în doi ani“, a spus Pancu în cadrul conferinței de presă.

Daniel Pancu (41 de ani) se află la prima experiență ca antrenor. Una dintre legendele Rapidului are licența B și nu poate figura în acte ca antrenor principal. Nicolae Grigore va fi antrenor secund, dar fostul mijlocaș are licența A.

pancu

“Mi se potrivește campionatul turc”

Fostul atacant a precizat că Mircea Lucescu este modelul său în antrenorat și că dorește să ajungă în campionatul Turciei.

O să fie stilul meu, dar am influențe… de la oamenii cu care am obținut performanțe. Nu poate fi decât un singur nume, cu care am câștigat două campionate, cupe, meciuri în cupele europene – nea Mircea Lucescu. Am mai avut antrenori de valoare și de la toți am învățat câte ceva. Mă văd pe viitor și mi se potrivește campionatul turc. Este un tip de fotbal care-mi place foarte mult – atitudine, determinare, spirit ofensiv. Urmăresc meciurile din campionatul Turciei, este o încântare. Alt ritm de joc față de România, dar și mulți bani investiți”, a mai declarat Pancu.

În prezent, Rapid se află pe locul 2 în clasamentul Ligii a 3-a, cu 16 puncte, la egalitate cu liderul Unirea Slobozia.