OPINIE | Vorbă multă, fotbal puțin!

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul! Proverbul se aplică perfect Petrolului, după 9 etape ale unui campionat în care echipa ploieșteană este obligată să promoveze. 

Petrolul a început campionatul cu un lot schimbat, un antrenor cu CV bogat, buget mai mult decât suficient pentru promovarea în prima ligă, salarii peste medie (unele la nivelul primei ligi), jucători cu multe meciuri în primul eșalon.

Petrolul își permite deplasări cu avionul, hoteluri unul și unul, condiții bune de refacere.

Echipa ploieșteană are stadionul ei, chiar dacă, printr-o aplicare aberantă a legilor administrației publice combinată cu politica ratingului la TV, este obligată să joace acasă vinerea, lunea sau marțea, pentru a face loc unei formații din prima ligă.

Petrolul mai are ceva extrem de important: suporteri și nu puțini care vin la meciuri și în deplasare și care plâng, la propriu, pentru echipa de suflet.

fetele care au plans 2

Și totuși, Petrolul nu merge.

Pentru o echipă care trebuie să promoveze, având deasupra capului și “sabia mărcilor” (contractul pentru utilizarea mărcilor aflate la Primăria Ploiești prevede promovarea la finalului actualului sezon), Petrolul stă rău după 9 etape.

Are 12 puncte, un meci mai puțin, cel cu Csikszereda. Sunt 10 puncte diferență față de primul loc și 7 față de locul secund, ocupate acum de Turris, respectiv UTA.

Dar nu neapărat punctele în minus reprezintă adevărata problemă, ci jocul echipei pregătite de Flavius Stoican.

Galben-albaștrii au remizat, 0-0, acasă, într-un meci extrem de important cu CS Mioveni. Au pierdut nepermis puncte cu FC Snagov, o formație care are o singură remiză în 9 etape, cea de la Ploiești…

Au fost demolați, 0-4, la Cluj Napoca, de U, clujenii fiind cam în aceeași situație…

Ce nu merge la Petrolul?

Deși pare o echipă solidă, Petrolul are slăbiciuni mari în toate compartimentele. Nu marchează cât trebuie, nu pasează cum trebuie, nu se apără suficient de bine.

Ăsta este fotbalul, trebuie să trecem prin astfel de perioade” – a spus Stoican la finalul meciului cu Mioveni.

Neinspirată declarație! Fotbalul trebuie să fie altul, la condițiile pe care le are Petrolul.

Iar astfel de perioade sunt exact cele care vor duce, probabil, la ratarea promovării! Stoican vorbește destul de mult înainte și după meciuri. E timpul să treacă la fapte.