RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

OPINIE | Vechiul sport naţional: caterincă, tupeu şi bani „aruncaţi”!

De Revelion, televiziunea publică a plătit 50.000 de euro pentru un program umoristic semnat „Vacanţa Mare”. Confruntat cu mai multe întrebări legitime, Mugur Mihăescu, beneficiarul principal al cadoului din bani publici, şi-a pus poalele în cap în prime-time, mai ceva decât „Leana a lu’ Costel”.

Lider al protestelor împotriva măsurilor guvernamentale de combatere a pandemiei, Mugur Mihăescu a fost în mijlocul manifestanţilor din Piaţa Victoriei. Patron al câtorva cârciumi din Centrul Vechi, calitate care l-a propulsat şi în poziţia de consilier al eruditului primar general Gabriela Firea, actorul de comedie era îngrijorat pentru libertăţile concetăţenilor. O parte din pierderile cauzate de închiderea birturilor avea să şi le recupereze la final de an, de la blestematul de stat român.

De dragul libertăţii de exprimare, n-aş spune că cea mai mare problemă a programului umoristic filmat într-unul din barurile deţinute chiar de Mugur Mihăescu a fost ironizarea în exces a măsurilor de combatere a pandemiei. Deşi, de la televiziunea publică te-ai aştepta la o doză mai mare de responsabilitate. Când difuzezi zilnic zeci de spoturi plătite din bani publici, pare un pic sfidător să le iei la mişto mesajul într-un moment de audienţă maximă.

Rămân însă multe alte întrebări, la care „Garcea” a răspuns aşa cum ştie mai bine: insultând adresantul şi vituperând la rândul său o mulţime de aberaţii.

Citește și FCSB își asigură viitorul! Ce decizie a luat Gigi Becali în privința lui Octavian Popescu

50.000 de euro! Mult, puţin? Cam cât adună un român din clasa medie în 5, 10 sau mai mulţi ani. În mod normal, preţul este dictat de piaţă. Calitatea actului artistic contează mai puţin. Personal, n-am avut niciodată mari aşteptări de la un moment în care intonaţiile faimosului „Garcea” sunt vârful din punct de vedere al umorului. Personal, am considerat Vacanţa Mare un fel de Liga 2 a scenei umoristice pe care cei de la Divertis o stăpâneau în urmă cu 25 de ani. Succesul comercial spune însă altceva, dar într-o ţară în care combinaţia dintre seminţe şi răcoritoarele chimice fabricate la Oradea sunt în top, nici asta nu este relevant. „A fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piaţă!” – explica Mugur Mihăescu pentru paginademedia.ro. Bine că nu s-au apreciat la vreun milion de euro, că poate s-ar fi găsit resursele. Întrebarea este, a studiat cineva din conducerea TVR alternative, au existat oferte? Şi încă un amănunt: nu a existat o clauză, un target cu privire la ratingul programului! „Băi, Mugur! Ia 50.000 de euro, fă şi tu ceva, acolo, să fie bine la toată lumea!”

„Spectacol grotesc” – a spus Dorina Rusu, membră CNA. „Show de prost gust” – a scris pe Facebook Iulian Bulai – preşedintele Comisiei de Cultură şi Mass Media din Camera Deputaţilor. Locul 5 pe ţară la nivel de audienţe – a spus publicul în noaptea de Revelion.

Citește și Cortacero are o ofertă concretă pentru a vinde Dinamo! Șerdean se ocupă de ultimele detalii ale tranzacției

Confruntat cu întrebări la fel de legitime ca cele de mai sus, Mugur Mihăescu şi-a pus poalele în cap mai ceva ca faimoasa „Leana”. “Am să îl iau la mișto și pe asta că și el ne ia la mișto pe noi, că e într-o funcție în care ne poate lua la mișto. (…) V-au votat mai puțini oameni decât s-au uitat la Revelionul de la Antena. Vai de steaua voastră de comuniști. Du-te, bă, dispari!” – s-a răstit Garcea la interlocutorul său în mijlocul unei emisiuni televizate.

Turnător dovedit al fostei Securităţi, Garcea a aplicat aceeaşi veche reţetă din societatea românească. Atunci când nu te poţi apăra cu argumente, foloseşte tupeul, discreditează adversarul şi, în general, vorbeşte mai tare. Ce mai contează că un personaj care dădea note informative despre colegii săi din armată îl face comunist pe unul care avea doi ani la Revoluţie!?

Şi încă o întrebare interesantă. Vă daţi seama cum arată contractele care au televiziunea publică drept client dacă în speţa asta de expunere maximă s-au aruncat 50.000 de euro dintr-o semnătură?! Trăiască statul român şi „clienţii” lui! Moarte pandemiei şi măştii chirurgicale! Că avem Vacanţa Mare!

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare