Fotbalul românesc n-a atins nici măcar faza grupelor Europa League în acest sezon, iar Slavia Praga dă o adevărată lecție conducătorilor din Liga 1.

Fără vedete și cu mulți jucători cehi, Slavia este în sferturile Europa League, după o revenire de senzație în fața Sevillei.

Van Buren și Traore au punctat în prelungiri, după ce Vazquez a crezut că a adus calificarea ibericilor. Numai că Slavia e o formație apropiată ca mentalitate de ceea ce vedem în ligile de top din Europa. Sunt convins, vom vedea asta și cu Chelsea, chiar dacă Slavia va părăsi, probabil, competiția.

Într-o astfel de echipă care dă totul pe teren, Alexandru Băluță, o veritabilă vedetă în Liga 1, nu prinde nici măcar un minut în returul cu Sevilla, asta deși cehii au putut să facă patru schimbări.

Nu mai punem la socoteală că Slavia a marcat patru goluri belgienilor de la Genk, în 16-imile de finală, reușind apoi să puncteze de șase ori în fața Sevillei (dacă includem și prelungirile).

Suntem tot mai departe de lumea bună a fotbalului în european, în condițiile în care Chiajna și Voluntari încă sunt în Liga 1, iar Petrolul și Universitatea Cluj tremură serios pentru promovare.