PARTICULAR – 4. Care este considerat străin de o activitate sau de un loc de muncă. Intrarea persoanelor particulare este interzisă. II, S. m. Persoană care nu deține o funcție oficială; persoană considerată ca individ în raport cu statul sau cu o instituție a statului; persoană care nu face parte dintr-un grup social constituit, considerată în raport cu acesta.

Definiţia de mai sus, extrasă din DEX, îi reprezintă, cu două sau trei excepţii, pe impostorii care au ajuns, printr-un concurs de împrejurări, să îmbrace tricoul Petrolului. Ce vină au suporterii ploieşteni? Cum au ajuns să îndure săptămână de săptămână un asemenea chin?!
Să nu fiu greşit înţeles. Suporterul petrolist adevărat nu va ţine cont niciodată de divizie sau de locul din clasament. Niciodată! Nu ratarea promovării este marea dramă a momentului la Ploieşti. Ci faptul că echipa lor de suflet a ajuns una imposibil de privit.

Ce poţi să simţi după ce traversezi întreaga ţară (cinste lor!) şi vezi o echipă care nu este în stare să lege trei pase consecutive în jumătatea adversă de teren!? Cum poţi privi un Puşcaş pentru care mingea pare cel mai mare duşman în viaţă, un Borţa care nu e în stare decât de degajări întâmplătoare, un Ţigănaşu care are nevoie de douăzeci de încercări pentru o centrare reuşită?! Într-o viaţă de om nu îmi amintesc să fi văzut vreodată un Petrolul mai dezagreabil, mai lipsit de talent, de personalitate, de caracter, de putere de luptă, indiferent de an sau divizie!

Cu două sau trei excepţii, nu sunteţi un caz bun pentru Gigi Mulţescu. Doar un SMURD fără ghilimele vă mai poate salva din punct de vedere fotbalistic. Când preluarea, pasa şi şutul îţi pun probleme, nu te poţi numi fotbalist. Nici măcar jucător de fotbal!

Ce antrenori s-au succedat pe banca acestei echipe care nu este în stare să scoată mingea din apărare fără să o bubuie inevitabil mai devreme sau mai târziu, undeva…”la bătaie!”!? Cu ce au fost mai buni Grozavu şi jolly-joker-ul cu fes turtit pe care l-a lăsat în urmă decât ar fi fost Grigore, Răchită, Toader, Măldărăşanu, Vicki Roşca, „Burtă” sau…Rino Lavezzini?

Predaţi echipamentul, semnaţi rezilierile şi plecaţi! Lăsaţi petroliştii în durerea lor şi plecaţi! Voi şi cei care v-au adus aici! Este singura bucurie pe care o puteţi aduce! Petrolul este vârful carierei pentru fiecare dintre voi, iar punctele adunate şi iluzia promovării sunt în cea mai mare măsură rodul faptului că purtaţi un tricou respectat. Cu greutate. Din păcate, prea mare pentru voi. Particularilor!!!