„Harry și Meghan ‘demisionează’ din familia regală”, iar primul gând a fost: „Stai să vezi acum spectacol”. Recunosc, am mai avut acest gând și când am auzit de „New Dinamo”, dar s-a demonstrat, în cele din urmă, a fi un mare fâs, la fel ca acest gest teribilist al tinerilor duci de Sussex.

Permiteți-mi să pun în oglindă cele două evenimente, în cele ce urmează, deoarece consider că există unele similarități.

La fel precum cuplul îndrăgostit, Negoiță l-a luat de braț pe Bălănescu și împreună au plecat la drum, cu aplomb, în încercarea de a-și croi o nouă viață alături de Dinamo, de ‘New Dinamo’, însă rezultatele au fost atât de înduioșătoare că te și apucă mila de bieții fani dinamoviști. Sperăm totuși ca ducii să fie mai atenți în ceea ce-i privește.

Trebuie să o spunem clar și răspicat: Negoiță are meritul de a o fi scos pe Dinamo din insolvență, însă imediat după aceea, șeful de la RIN s-a culcat pe laurii succesului și oricât i-au cântat fanii dinamoviști ‘melodii’ de deșteptare, încă nu s-a trezit.

Citește și ♦ ‘Game of Thrones’ la Dinamo! Prunea și Dănciulescu fac front comun împotriva lui Negoiță

Negoiță promitea o schimbare radicală a modului de a face fotbal, în momentul în care a preluat Dinamo, dar a finalizat prin a cere bani de la fani, pe care a încercat în fel și chip să-i convingă să se implice financiar la echipă. Regăsim aceată revoltă și dorință de schimbare și la îndrăgitul cuplu britanic.

Dar clubul din Ștefan cel Mare nu poate trăi din mărunțiș. Fanii au și ei rolul lor la echipă, însă nu pot acoperi costurile de întreținere ale unui club precum Dinamo, în acest caz fiind necesare investiții importante în jucători și infrastructură. Negoiță ar trebui să facă „injecții de capital” cel puțin pe măsura celor făcute de Charles, care a plătit în 2019 nu mai puțin de 4,9 milioane de lire sterline fiilor săi.

Ducii de Sussex vor să se distreze în propria casă, dar nu prea o au. Cuplul a anunțat că va păstra Frogmore Cottage. Renovarea a fost asigurată din bani publici însă ducii vor trebui să plătească chirie Reginei dacă vor dori să locuiască acolo.

ducii-de-sussex-meghan-si-harry-1

Citește și ♦ Un fost dinamovist îi scoate basma curată: ”Nu e normală concedierea lor. E nevoie de Prunea și Dănciulescu!”

Ah, câte similitudini între „cuplul” nostru și cel britanic. De ce ne-a amintit expunerea de mai sus? Exact! Negoiță și Bălănescu întâmpină probleme similare la Dinamo. „Câinii” ar dori să joace în Ștefan cel Mare, statul este dispus să dea bani pentru renovarea stadionului, însă conducătorii dinamoviști vor trebui să dea arvună dacă vor să rămână în „Groapă” (se știe cui, face parte din cei trei „B” despre care fanii spuneau că vor să distrugă Dinamo).

Și comparațiile ar putea continua așa câteva pagini, dar ce rost ar mai avea când te gândești că viitorul nu sună roz pentru niciunul dintre cele două cupluri.

Îndrăgostiții britanici vor sfârși, cel mai probabil, prin a risipi toți banii economisiți până acum încă din primul an. Iar în ceea ce-i privește pe „îndrăgostiții” noștri, rămâne de văzut dacă vor alege să facă investiții sau vor sfârși prin a da bir cu fugiții, lăsând Dinamo suporterilor.

Citește și ♦ Nu toată lumea îl plânge pe Nistor! Mesajul DUR al unui ex-dinamovist: „Se poate juca fotbal fără el”