OPINIE | Mourinho nu mai convinge pe nimeni! Când îl va da afară Manchester United?

Manchester United a ajuns să joace jalnic sub comanda lui Jose Mourinho.

Pe Old Trafford, englezii au învins-o cu multă șansă pe Young Boys Berna, o formație probabil de nivelul celor de la FCSB. Sau puțin mai bună, în cel mai bun caz.

Mourinho nu mai convinge pe nimeni și doar valoarea individuală a jucătorilor a făcut ca United să fie pe locul 7 în Premier League (o poziție oricum rușinoasă pentru un club atât de mare) și să se califice în optimile Ligii Campionilor.

Pogba, Lukaku, Martial, Fellaini sau Matic sunt doar câteva dintre numele mari pe care le are Mourinho la dispoziție. Și, totuși, această echipă de sute de milioane de euro nu arată mai nimic. Iar portughezul, încăpățânat cum îl știm, subliniază că a trecut de fiecare dată de faza grupelor în Liga Campionilor. Să fie oare asta vreo mare performanță, având în vedere vedetele pe care le-a avut la dispoziție?

Jurgen Klopp a reușit să-și pună imediat amprenta pe jocul lui Liverpool. Sigur, n-a luat vreun trofeu important, dar a jucat o finală de Liga Campionilor, dar și una de Europa League, cu un lot mai slab decât cel de acum. E meritul antrenorului, fără îndoială. Cu o apărare foarte bună, Liverpool visează acum să câștige Premier League, în timp ce United, cu Mourinho pe bancă, a ajuns la nivelul lui Bournemouth.

Dacă nu vor găsi repede o altă soluție, șefii lui United se vor trezi în afara Europei la finalul sezonului. În decembrie, Mourinho și oamenii lui au meciuri cu Arsenal și Liverpool. Iar la cum arată lucrurile acum, fanii lui United nu prea au motive să fie optimiști. Mai ales cu Mourinho la timonă, omul care vorbește mereu la trecut.

Reacția lui Mourinho de la finalul meciului cu Young Boys Berna spune totul despre ceea ce se întâmplă acum pe Old Trafford.