OPINIE | Messi a ales! E doar amânarea divorțului sau o dragoste cu năbădăi?

Lumea fotbalului s-a oprit în loc atunci când zvonurile unei plecări a lui Messi de pe Camp Nou păreau a prinde contur.

Cutremurul din sferturile Champions League putea lăsa urme adânci la Barcelona. Înfrângerea astronomică în fața viitoarei câștigătoare a trofeului părea să creeze o falie greu de reparat într-un timp atât de scurt. Când te bate Bayern cu 8-2 poți discuta despre New Barca, așa cum la Dinamo se tot discută despre un astfel de proiect după fiecare ratare a calificării în play-off. Diferența între cele două situații este că la Dinamo nu există un jucător precum Messi. Argentinianul care și-a legat întreaga carieră la seniori doar de numele Barcei părea extrem de afectat de faptul că trupa blau-grana a fost dată afară pe ușa din dos din competiția pe care o câștigase de 4 ori în ultimii 15 ani.

messi

Imediat după ultimul fluier al catastrofei din Portugalia, Pique s-a oferit să se dea la o parte pentru ca o nouă echipă să se construiască pe Camp Nou. Nimeni însă nu a lăcrimat și nici nu a ridicat din sprâncene. Toți aveau să o facă în momentul în care Messi a dat semne că în cazul lui o despărțire poate fi posibilă. Iar în acele clipe, fanii catalanilor din toată lumea au simțit un fior rece pe șira spinării. S-au temut că legenda ar putea să se încheie în vara lui 2020. Pe zi ce trecea, divorțul câștiga teren, iar Manchester City aștepta momentul potrivit să anunțe descălecarea lui Leo pe Etihad. Guardiola părea a fi cel mai în măsură să îl ademenească  pe magicianul Barcelonei să semneze un nou contract.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Start ratat pentru PSG în Ligue 1! Gafa incredibilă care a decis meciul

Și aici au intervenit discuțiile. Pentru că pe de o parte Messi a fost ajutat de Barcelona să devină poate cel mai mare jucător al planetei în anii noștri, grație felului în care a fost crescut în celebra academie La Masia. Dar pe de altă parte, sud-americanul a oferit 15 ani de magie în tricoul Barcei, perioadă în care a pus umărul la câștigarea a 33 de trofee! Și atunci poate șefii vicecampioanei Spaniei ar fi putut să nu se cramponeze atât de mult de clauza de reziliere trecută în angajamentul său. S-a vorbit la un moment dat ca Barcelona să accepte 223 de milioane de euro, doar pentru ca Leo să bată recordul de transfer stabilit de Neymar în urmă cu trei ani. Nu știm dacă City a făcut vreo ofertă concretă, dar înclin să cred că șeicii ar fi pus pe masă banii ăștia.

CITEȘTE ȘI –>> Tătăruşanu, rezervă de lux la AC Milan! Ilie Dumitrescu: “Trebuie să ne scoatem pălăria!”

Iar tatăl lui Messi a venit degrabă în Catalunya, gata să obțină acordul clubului pentru vânzare. Toate păreau să se îndrepte în această direcție. Ceva l-a întors însă din drum pe decar. Mi-e greu să cred că toată această tevatură a fost făcută pentru ca sud-americanul să mai primească ceva piștari în plus la venitul lunar. Cu siguranță, inima a avut un cuvânt greu de spus în această decizie.

CITEȘTE ȘI –>> Florin Manea și-a mai făcut un dușman la Rapid: ”El la fotbal e nimeni, dacă nu era Rapid lumea nu știa cine e”

Supărat pentru cele întâmplate în fața bavarezilor, Leo a fost în primă instanță impulsiv. Apoi cu scurgerea zilelor i-au trecut prin față toate momentele de neuitat în tricoul Barcei. Și probabil și-a imginat că o aventură eșuată, acum spre final de carieră, ar da apă la moară unora dintre contestatari. Nu trebuie însă să ne imaginăm că Messi va rămâne pe viață în culorile blau-grana. Poate în 2021, 2022 sau 2023 va simți nevoia unei provocări. Pănă atunci, s-a decis să nu schimbe barca.

lionel-messi-balon-de-aur