OPINIE | Finalul nebun de campionat care ne-a adus în atenția lumii! Emoții și calcule într-o duminică specială

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 30 martie 2021, ora 13:46,
play-off Liga 2
play-off Liga 2

Finalul sezonului regulat al Ligii 2 a fost unul care i-a ținut cu sufletul la gură pe toți microbiștii din țară. 

Sunt convins că indiferent dacă erau sau nu implicați emoțional toți cei pasionați de fenomen au stat în fața televizoarelor să urmărească deznodământul acestei prime părți a stagiunii. Una în care 11 echipe sperau să prindă unul dintre cele șase locuri de play-off care le-ar fi permis să viseze în continuare la promovare. Foarte interesant este că nici măcar o echipă nu era sigură de prezența ei în faza a doua a sezonului după ce în ultimele runde parcă și-au pus piedici singure în calea fericirii. Iar altele au revenit pe turnantă după ce păreau să își fi îngropat orice speranță de calificare. Și așa s-a ajuns ca în ultima etapă, 7 meciuri să se dispute la aceeași oră pentru a decide formațiile de play-off.

CITEȘTE ȘI –>> Daniel Pancu, sfat pentru conducerea Rapidului după calificarea în play-off: “A adus entuziasmul”

Situația inedită a atras atenția și mediei europene, iar publicații importante de pe continent au acordat spații importante bătăliei din eșalonul secund de la noi. A fost dacă vreți și un război între echipele de tradiție și cele care vor să își facă abia acum un nume în fotbalul românesc. În prima categorie, le includem și pe FC U Craiova și ASU Poli, deși ele nu pot fi considerate neapărat continuatoarele fostelor cluburi care au scris istorie în trecut. Iar finalul a oferit un scor egal între cele două blocuri. 3 echipe cu fani mulți și palmares bogat au făcut pasul decisiv, alături de alte 3 care speră să ajungă în atenția publicului prin performanțele viitoare. Alte 5 au trăit dezamăgirea ratării obiectivului.

Printre ele, Petrolul, U Cluj și Farul, primele două, fiind pretendente an de an la promovarea în Liga 1. Pentru ele ținta va fi amânată cu încă un an, timp suficient ca să tragă învățămintele ratărilor repetate. Dacă anii trecuți au fost mai aproape de țelul visat de suporterii lor, acum ele nu au reușit nici măcar să le ofere iluzia unei posibile reușite. Dacă nici Rapidul nu ar fi ajuns în play-off, am fi avut tabloul unui campionat în care balaurii sunt reduși la tăcere de lunetiști iscuțiți. Rapidștii au izbutit însă să anuleze un început de an de coșmar și să își facă loc pe ultima sută de metri printre echipele premiante ale seoznului regular.

Meritul principal îi aparține lui Mihai Iosif, mantaua de vreme rea, care însă a readus soarele în Giulești. Mai întâi a redresat echipa aflată în cădere la sfârșitul mandatului lui Adrian Iencsi, iar apoi a corectat greșelile făcute de Nicolae Grigore. Este unul dintre antrenorii care m-a impresionat plăcut în acest sezon. În aceeași categorie îi pot trece și pe Cristian Pustai, Alexandru Pelici și Valentin Suciu. Doar că la ei vorbim despre niște confirmări.

CITEȘTE ȘI –>> Prima reacție a lui Dan Alexa, după calificarea cu emoții în play-off: “Ne-am îndeplinit obiectivul!”

Fiecare dintre ei are acel ceva care m-ar face să urmăresc trupele pe care le antrenează. Pustai cu ale lui calcule matematice și poezii rostite după victorii, Pelici cu tactica lui desăvârșită, Suciu cu tinerețea și entuziamsul puse în slujba unei noi premiere pe care și-o dorește bifată după experiența Sepsi. Cu ei patru, dar și cu Trică și Alexa, aflați pe băncile studenților craioveni și bănățeni avem tabloul unui play-off poate mai interesant ca niciodată. Vor fi aproape două luni sperăm la fel de interesante ca acest final de sezon regular.

CITEȘTE ȘI –>> Calculele matematicianului Pustai înaintea finalei care a dus echipa sa în play-off-ul Ligii 2: “Erau 16 variante”

 

play offsezon regularliga 2realitatea