OPINIE | Cum ajungi vedetă la 51 de ani

Poate că echipa lui, un necunoscut până în această vară, nu a jucat mereu extraordinar, însă Croația a dat totul de fiecare dată și a crezut că se poate bate cu oricine: așa a ajuns echipa lui Dalic până în finala Campionatului Mondial.

Instalat pe banca Croației în 2017, Dalic era un nume pe care nu-l știa o mare parte din lumea fotbalului, după ce le antrenase pe Dinamo Tirana, Al-Hilal sau Al-Ain. Mutarea a surprins, însă Croația nu a fost până acum o reprezentativă atât de mediatizată. Până la urmă, finalista turneului final din Rusia nu are un Messi sau un Ronaldo în echipă.

Dalic însă și-a văzut de treabă, a unit un grup cu multe vedete, iar rezultatele au apărut surprinzător de repede. Croația e la un pas de o performanță extaordinară, însă puțini cred în continuare în Dalic și în echipa lui. Franța lui Mbappe și Griezmann este văzută drept mare favorită în finala de duminică.

Presiunea e pe Franța

Dacă Rakitic și colegii lui au ajuns și cu multă șansă până în finală, Franța a avut un joc mult mai bun: a știut când să se apere, cazul semifinalei cu Belgia, dar a știut și când să atace furibund, așa cum s-a întâmplat cu Argentina.

Croația pornește, așadar, cu șansa a doua, însă Dalic (ajuns o vedetă abia la 51 de ani) și ai lui nu au o presiune atât de mare duminică. Presiunea e pe Franța, care nu mai vrea să piardă încă o finală, după cea cu Portugalia, de la Euro 2016.