Atacantul francez Olivier Giroud (32 de ani), de la Chelsea Londra, a fost cel mai bun marcator în ediția 2018-2019 din Europa League. Giroud a avut un mesaj ironic pentru fosta lui echipă, Arsenal, după finala de aseară.

11 goluri a reușit Olivier Giroud în Europa League. Ultimul dintre ele a fost înscris în finala de la Baku, câştigată de Chelsea cu scorul de 4-1 în faţa rivalilor de la Arsenal.

Olivier Giroud (49′), Pedro Rodriguez (60′), Eden Hazard (65′ – penalty, 72′), respectiv Alex Iwobi (69′) au înscris în capitala Azerbaidjanului.

În clasamentul golgheterilor, Giroud l-a devansat cu un singur gol pe tânărul atacant sârb Luka Jovic, semifinalist în Europa League cu echipa germană Eintracht Frankfurt.

Este ceva deosebit să câştig un trofeu european la zece luni după ce am câştigat Cupa Mondială. Sunt foarte mândru că am câştigat al doilea trofeu cu Chelsea în doi ani. Sper că vor veni şi altele. A fost o seară specială pentru mine. Sunt mulţumit şi mândru că fac parte din această echipă, care merita să câştige ceva în acest an„, a spus Giroud.

Olivier Giroud a avut un sezon foarte slab în Premier League pentru Chelsea, cu doar două goluri în 27 de meciuri.

După finala de aseară, atacantul francez a spus „Mulțumim, Arsenal”. Giroud a jucat la Arsenal între 2012 și 2018.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Eden Hazard și-a anunțat transferul la Real Madrid! ”Vreau o nouă provocare”