Mijlocașul brazilian Philippe Coutinho a fost împrumutat de FC Barcelona la Bayern Munchen. Campioana Germaniei va plăti 8,5 milioane de euro pentru un sezon.

Acordul dintre cele două cluburi prevede o opţiune de cumpărare pentru Bayern Munchen, fixată la 120 milioane de euro.

Așteptările bavarezilor sunt foarte mari, întrucât caută de mult timp un playmaker. Internaționalul brazilian va purta tricoul cu numărul 10.

Sunt impresionat și foarte fericit că am ajuns aici. Am învățat multe la Barcelona și am câștigat trofee, iar acum am primit șansa să joc pentru un club foarte mare care m-a dorit. Mereu sunt așteptări mari la Bayern, evident că Liga Campionilor este o țintă.

Am o mare provocare în față și sper să rămân mult timp la Bayern, să câștig trofee. Mi s-a prezentat un proiect ambițios. Am vorbit cu Thiago, Rafinha și Lucio, care m-au ajutat foarte mult.

Tricoul cu numărul 10 este o mare responsabilitate, a fost purtat de către Robben, o legendă a fotbalului. Sper să confirm așteptările și să joc foarte bine. Sunt un jucător muncitor și ambițios, voi da totul pentru Bayern„, a spus Coutinho la prezentarea oficială.

Philippe Coutinho a fost transferat de FC Barcelona în ianuarie 2018, de la Liverpool, în schimbul sumei de 120 milioane de euro, plus bonusuri de 40 milioane de euro.

În 75 de meciuri pentru echipa catalană, a reuşit 21 de goluri şi 11 pase decisive.