OFICIAL | Antonio Conte a fost demis de la Chelsea

Clubul Chelsea Londra a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, că l-a demis pe antrenorul italian Antonio Conte, care mai avea un an de contract.

Chelsea FC și Antonio Conte s-au despărțit. Pe durata mandatului lui Antonio, am câștigat cel de-al șaselea titlu și a opta Cupă a Angliei. În sezonul în care am câștigat campionatul, clubul a stabilit un record de 30 de victorii în cele 38 de meciuri din Premier League, precum și un record de 13 victorii consecutive în campionat. Îi urăm mult succes lui Antonio în carieră“, se arată într-un comunicat.

Antonio Conte (48 de ani) o antrenează pe Chelsea din 2016. Italianul a refuzat inițial să plece, cerând suma de bani aferentă ultimului an de contract. În cele din urmă, părțile au ajuns la un acord.

În sezonul trecut din Premier League, Chelsea Londra s-a clasat pe locul 5.

Conte a câștigat un campionat (2017) și o Cupă a Angliei (2018) cu Chelsea. Potrivit datelor BBC, italianul are cel mai bun procentaj de victorii dintre toți antrenorii formației din Londra (cu peste 100 de meciuri).

Potrivit presei engleze, italianul Maurizio Sarri ar fi ajuns la un acord cu gruparea de pe Stamford Bridge. Sarri (59 de ani) a fost demis de Napoli în această vară, după ce nu a câștigat niciun trofeu.

Spynews.ro