Echipa națională de handbal feminin se pregătește să plece în Franța pentru Campionatul European. Liderul Cristina Neagu a declarat că jucătoarele sunt motivate și în formă bună, iar o calificare în semifinalele competiției ar fi o performanță deosebită.

Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Fotbal e un loc între primele şase la EURO. Clasarea este importantă și pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2019, acolo unde un loc între primele şase va asigura statutul de gazdă la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. 

La Campionatul European (29 noiembrie – 16 decembrie), România se află într-o grupă cu Cehia, Norvegia și Germania. Un loc între primele trei asigură calificarea în grupa principală. 

Suntem pregătite 100%. Toate gândim în perspectiva meciului cu Cehia. Spunea Ambros că ar trebui să facem un pas în față față de Europenele trecute. Asta ar însemna să depășim locul 5. Ar fi senzațional să prindem semifinalele. Vrem să oferim bucurie unei țări, de Ziua Națională, și avem de luat o revanșă cu Cehia.

Nu simt nicio presiune. Ştiu că sunt multe aşteptări de la mine însă şi eu am aşteptări de la echipă, de la staff, deci nu mă gândesc la asta. Încerc să dau ce am mai bun la fiecare meci şi să îmi ajut colegele. Formăm un colectiv unit„, a spus Cristina Neagu, în cadrul unei conferințe de presă.

Lotul României pentru Campionatul European din Franța:

 • Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
  Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistrița), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
 • Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Brașov), Aneta Udriștoiu (CSM București);
 • Pivoți: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Rațiu (Gloria Bistrița);
 • Centri: Eliza Buceschi (Corona Brașov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
 • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare);
 • Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).

Programul României la turneul final:

 • 1 decembrie, ora 19:00 România – Cehia
 • 3 decembrie, ora 19:00 România – Germania
 • 5 decembrie, ora 22:00 România – Norvegia