RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

O româncă a dat lovitura în Statele Unite! Cine e noua senzație a baschetului american

Sabrina Ionescu, baschetbalista americană cu origini românești, a fost vedeta draftului WNBA din acest an, eveniment care a avut loc noaptea trecută peste ocean.

Aceasta a fost selectată de New York Liberty, ceea ce confirmă că Sabrina este în acest moment una dintre cel mai bine cotate jucătoare de colegiu. De altfel, la 22 de ani sportiva celor de la Oregon Ducks a spart deja toate barierele. La începutul acestei primăveri a devenit jucătoare din NCAA care ajunge la 2000 de puncte, 1000 de recuperări și 1000 de pase decisive.

„Am muncit pentru acest moment întreaga mea carieră și sunt foarte fericită că acest lucru s-a materializat. Sunt foarte încântată pentru această oportunitate”, a declarat românca pentru ESPN. Imediat, noua ei echipă a anunțat mutarea pe o rețea de socializare.

Sabrina Ionescu este născută în California din părinți români, iar imediat după moartea lui Kobe Bryant a transmis câteva mesaje emoționante.

„Am crescut urmărindu-l pe Kobe, am învățat enorm de multe de la el. Cum să te antrenezi, cât să muncești, cum să te trezești a doua zi și s-o iei de la capăt. Și asta am făcut”, a spus ea pe scenă, în urmă cu câteva săptămâni. 

Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri, îmi spunea cum mă descurc, îmi trimitea emoticoane amuzante, când simțeam presiune mă motiva, îmi dădea indicații tehnice și tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră», îmi spunea” declarase atunci sportiva.

CITEȘTE ȘI –>> Gigi Becali, pregătit de o nouă super afacere cu Regele Hagi! Fotbaliștii Viitorului care pot ajunge la FCSB

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare