Au fost reluate lucrările la Stadionul de Atletism ce urmează a fi ridicat lângă Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Constructorul vrea să se încadreze în termen şi să finalizeze lucrarea până în mai 2020.

Potrivit Realitatea de Craiova, proiectul are o valoare de aproximativ 45 milioane lei, cu TVA. Va fi realizată o pistă de atletism de 400 metri, dar şi una de 200 metri pentru încălzire. În plus va fi ridicată o clădire pentru vestiare, ulterior fiind realizată şi o sală în care atleţii să se poată antrena pe timpul iernii.

Lucrările la acest stadion au început în 2015 şi trebuiau finalizate în 2016, pânza freatică a pus însă probleme constructorilor, a precizat, joi, 20 iunie, primarul Craiovei, Mihail Genoiu..

”A fost idea de a se muta pista de atletism de pe vechiul stadion Oblemenco într-o altă locaţie. Iniţial a fost gândită o pistă de atletism şi un teren de fotbal de antrenament, însă lucrările s-au derulat destul de greoi datorită unei probleme cu care se pare că ne confruntăm în continuare, pânza freatică.” a declarat Genoiu.

Ulterior, s-a decis refacerea proiectului astfel încât stadionul de atletism din Craiova să poată găzdui competiţii internaţionale. Noul proiect a fost scos la licitaţie în 2018, iar contractul a fost câştigat de Recon. Primăria a contractat şi consultanţă de specialitate, din Germnaia, la solicitarea Federaţiei de Atletism.