Tribunalul București a amânat termenul de judecată în procesul privind constatarea palmaresului sportiv al secției de fotbal a Stelei. Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a obiectat și a încercat să prezinte o serie de argumente, dar judecătoarea a decis să-l amendeze.

Potrivit Asociației Steliștilor 1947, Talpan a primit o amendă de 200 de lei în timp ce încerca să evidențieze că, legal, palmaresul este al CSA Steaua. Conform GSP, juristul ar fi țipat în sala de judecată.

Termenul de judecată a fost amânat din nou, pentru data de 28 martie 2019. În acest context, juristul Stelei a obiectat, ceea ce a condus la o serie de dezbateri aprinse. Printre neregulile indicate de acesta se numără și faptul că judecătorii care se ocupă de acest caz nu respectă principiul disponibilității părților.

Cu toate că firesc și legal ar fi să se judece dosarul în baza probelor aflate în evidență, deși pârâta F.C. FCSB nu demonstrează prin niciun înscris dreptul de proprietate asupra palmaresului, judecătoarea Simona Visoiu insistă asupra găsirii de probe în sprijinul pârâtei F.C. FCSB la toate instanțele din București„, se arată într-un comunicat al Asociației Steliștilor 1947.

În urma situației de azi, Florin Talpan a depus o cerere de recuzare a judecătorului.

Juristul clubului nostru atrage atenția că se depășesc cu mult limitele rolului judecătoarei, aceasta insinstând pe un probatoriu pe care încearcă să-l fabrice pentru F.C. FCSB. În cererea sa de recuzare, Florin Talpan a precizat că judecătoarea încalcă flagrant principiul de aparare și pe cel al desfășurării unui proces în mod echitabil„, potrivit comunicatului.