Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs a anunţat că suferă de o formă rară de cancer al glandelor salivare, dar este optimistă în privința operației și recuperării. Americanca în vârstă de 26 de ani speră să poată reveni pe teren la finalul lunii iunie.

Nicole Gibbs a fost alertată de către medicul stomatolog, care a sesizat o excrescență anormală în cerul gurii. În urma efectuării biopsiei, s-a depistat această formă de cancer.

Vineri, jucătoarea de tenis va suferi o intervenţie chirurgicală, iar prognosticul medicilor este unul optimist.

Din păcate, mă voi retrage din restul sezonului de zgură și nu voi concura la Roland Garros. Acum o lună, am mers la dentist și am fost alertată în privința unei excrescențe în cerul gurii. Biopsia a fost pozitivă pentru o formă rară de cancer. Din fericire, această formă de cancer are o prognoză foarte bună și chirurgul meu este încrezător că operația va fi suficientă. Chiar mi-a permis să mai particip la câteva turnee în ultimele săptămâni și asta a fost o distragere a atenției reușită.

Sunt programată pentru operație vineri, 17 mai, și obiectivul meu este să revin pentru calificările de la Wimbledon, de la finalul lunii iunie. Mi s-a spus să mă aștept la o perioadă de recuperare de 4-6 săptămâni. Sunt recunoscătoare pentru prietenii de nădejde și familia care mă ajută în fiecare pas. Ne revedem în curând pe teren„, a scris Nicole Gibbs pe Twitter.

Nicole Gibbs ocupă locul 117 WTA, iar cea mai bună clasare din carieră a fost locul 68 în lume. A strâns 1,5 milioane de dolari din premii, dar nu a câștigat niciun turneu WTA.