O fostă glorie a “lupilor galbeni” și-a dat demisia: “Nu vreau să fiu părtaș la prăbușirea FC Petrolul!”

Ion Haralambie a demisionat din funcția de reprezentat al membrilor fondatori ai clubului Petrolul Ploiești, din cadrul Adunării Generale a Acționarilor!

Motivul principal al demisiei lui Haralambie îl reprezintă nemulțumirea acestuia, din cauza faptului că nu este luată în seamă sau supusă la vot nicio opinie a fostului portar al prahovenilor în cadrul Adunării Generale a Acționarilor. Astfel, “lupii-galbeni” rămân fără una dintre cele mai mari glorii din istorie ale clubului.

petrolul 1
Sursa foto: Gazetaph.ro

“Iau această decizie deoarece toate ședințele A.G.A. din momentul alegerii mele ca reprezentant al membrilor fondatori și până acum au fost un simulacru de ședințe în care orice opinie de-a mea în ceea ce privește echipa de fotbal ACS Petrolul 52 nu a fost luată în seamă și nici măcar supusă la vot. Rămân membru fondator și nu accept niciodată să fiu o marionetă într-o A.G.A. regizată” a scris Ion Haralambie în demisia depusă în data de 18.12.2020.

Fosta glorie a Petrolului a declarat că nu poate să lucreze cu un finanțator care nu ține cont de părerea unor foști fotbaliști cu experiență.

Citește și Afacerea anului în România! Gigi Becali vrea să trimită zece jucători de la FCSB la Academica Clinceni

“După meciul pierdut, acasă, cu U 1948 Craiova, i-am rugat pe conducătorii echipei să îl schimbe pe antrenorul principal Viorel Moldovan, dar reprezentantul la vârf al partenerului finanțator nici nu ne-a băgat în seamă, chiar dacă eu eram cel care vorbeam, după retragerea domnului Mircea Dridea din AGA, în numele membrilor fondatori ai ACS Petrolul ’52.

fcu craiova petrolul

Am analizat prestația echipei împreună cu Ion Cojocaru (n.r. – alt membru fondator al AS Petrolul 52), iar din experiența noastră de foști fotbaliști știam foarte bine că un antrenor care pierde nu mai puțin de 16 puncte, trebuie invitat să meargă acasă, ci nu să continue la aceeași formație. Dar, din păcate, același reprezentant la vârf al partenerului finanțator nici măcar nu a supus la vot propunerea noastră, exprimată de mine, și a mizat pe aceeași opțiune din vară. Adică, a mers pentru continuitate, mai precis.

MadalinMihailovici
Sursa foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Moment în care, și ceilalți membri ai AGA au fost de acord cu a se menține pe bancă același antrenor. Situație pe care nu am agreat-o absolut deloc. Altfel, nu știu acum dacă demisiile noastre, a lui Ștefan și a mea, vor mai fi urmate și de a altora. Ar mai fi Cojocaru, însă cine știe? Revin și afirm că tot ce propunem noi în AGA nici măcar nu se punea în discuție sau la vot, ce să mai zic să se ia o măsură pe care o vrea Hary pentru binele echipei? Dacă acela care plătește este «dictator», atunci eu mă retrag, fiindcă nu vreau să fiu părtaș la prăbușirea FC Petrolul! Așa că, repet, mai bine mă retrag!” a declarat Haralambie pentru gazetaph.ro

Citește și ULTIMA ORĂ | S-a încheiat Adunarea Generală de la Dinamo! Cum s-a justificat Pablo Cortacero: “Acum ni s-a dat ok-ul!”

Ion Haralambie susține că antrenorul principal Viorel Moldovan trebuia demis după meciul pierdut contra celor de la FC U Craiova 1948.

”Eu nu am nimic cu omul Viorel Moldovan, nici cu fostul fotbalist Viorel Moldovan, dar pe antrenorul Viorel Moldovan, prin prisma rezultatelor de până acum, la propunerea membrilor fondatori l-aș demite! M-am simțit jignit atunci când domnul Moldovan ne spunea că el nu are bagheta magică să facă așa repede echipă la Petrolul și că la Ploiești este presiune mare! Păi, din partea cui?!? Suporterii nu au putut să spună nimic, fiindcă s-a jucat cu arenele goale, din cauza pandemiei! Atunci, de unde presiune în stadioane cu tribunele și peluzele nepopulate, meci de meci?!?

viorelmoldovanpetrolulploiesti

Antrenorul principal s-a plâns că nu a avut jucători! Cum adică, 31 de seniori, dintre care 16 străini, și 15 juniori înseamnă că nu a avut lot?!? Cum poate să explice că, după partida de acasă contra Craiovei lui Mititelu, la meciul următor, tot de pe teren propriu, împotriva echipei CSM Slatina, a făcut opt schimbări în primul «11»?!? De unde omogenitate?!? Dar, dacă reprezentantul la vârf al partenerului finanțator îl preferă în continuare, iar noi nu avem nicio putere, a rămas așa cum a dorit dânsul. E treaba domniei sale, dar nu accept ca demnitatea să-mi fie călcată în picioare, prin ignorarea tuturor propunerilor mele, implicit ale membrilor fondatori”, a mai spus Haralambie pentru sursa citată.

Petrolul Ploiești ocupă în acest moment locul 9 în ierarhia Ligii a doua, cu 21 de puncte acumulate după cele 14 meciuri disputate în actualul sezon.

Citește și Marius Șumudică, asaltat cu oferte după victoria cu Fener: “Am primit două oferte în seara asta!”