Corina Ungureanu, fostă campioană mondială și europeană la gimnastică artistică, s-a înscris în partidul Pro România. Ea și-a motivat decizia prin faptul că „niciun partid nu spune nimic despre sportul românesc”.

Corina Ungureanu (38 de ani) s-a retras din activitate în 2000 și a devenit antrenor de gimnastică la CS Petrolul Ploiești.

Făcând parte din echipa României, Corina Ungureanu a câştigat de două ori titlul mondial, în anul 1997, la Lausanne, şi în anul 1999, la Tianjin. 

Totodată, a cucerit două medalii de aur la Europenele din 1998, de la Sankt Petersburg, în proba pe echipe și la sol.

De ce Pro România? Pentru că nici un partid nu spune nimic despre sportul românesc, despre problemele grave cu care ne confruntăm începând cu infrastructura (baze de antrenament), deblocarea posturilor pentru tehnicieni în sporturile prioritare pentru România, salarizarea antrenorilor și personalului din cluburile sportive, bugetele mizerabile care se dau cluburilor sportive și multe alte probleme care au dus la lipsa rezultatelor la nivel internațional. Nimeni nu conștientizează rolul social și economic al sportului. Am ales să vorbesc și să muncesc eu pentru domeniul cel mai iubit de români și am ales s-o fac alături de Pro România. 

Mi-aș dori ca oamenii să-mi respecte această decizie și să aibă încredere în mine. Am făcut rezultate pentru România ca sportivă, acum încerc și ca antrenor, dar pot să pun umărul și la construcția unui plan pe termen lung pentru domeniul pe care îl iubim cu toții! Vrem să mai auzim imnul României? Da! Atunci, la treabă cu capul sus că e mult de muncă!„, a scris fosta gimnastă pe Facebook.

Sursa foto: Facebook

În 2011, Corina Ungureanu s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). În 2012, ea a devenit membru al PSD Ploieşti, de unde a demisionat în vara lui 2013.

A fost candidat independent pentru Parlamentul European în 2014. În iunie 2014, fosta gimnastă s-a înscris în PNL.

Corina Ungureanu este cunoscută la nivel mondial și pentru pictorialele sexy din cunoscuta revistă pentru adulți Playboy.