O fostă campioană, laude pentru Simona Halep: ”Face toți banii”

simona
Sursa Foto: Profimedia Images Credit: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/1904221245

Simona Halep (29 ani) a avut o ascensiune fulminantă în tenis și a devenit un nume recunoscut la nivel mondial.

Însă începuturile au fost grele pentru fostul număr unu mondial. Încă de când era adolescentă, a fost luată sub aripa sa de Virginia Ruzici, care a promovat-o în turneele de tenis pentru junioare. Astfel, cea care a devenit managerul general al Simonei Halep a recomandat-o și unei foste campioane din tenis să o urmărească de aproape.

Simona Halep conferinta de presa fericita scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Deținătoare a șapte titluri WTA, Marcella Mesker, a declarat că Virginia Ruzici îi făcea reclamă sportivei din Constanța încă de când comenta meciuri de tenis.

„Îmi place foarte mult să o comentez la radio sau la TV pe Simona Halep! E o jucătoare care face toți banii! Raliuri lungi, o excelentă disciplină pe teren (răbdare combinată cu agresivitate), apărare solidă și dorință de luptă permanentă”, a spus finalista probei de dublu de la Australian Open 1980, conform ProSport.

Simona Halep organizatori mesaj scaled

Marcella Mesker a dezvăluit că fostul lider mondial avea probleme cu timiditatea și cu vorbitul în public la începuturile carierei sale: ”Maturitatea ei este o adevărată sursă de inspirație! Era o fată foarte timidă, care greu vorbea cu presa sau cu fanii, iar acum a devenit comunicativă, sinceră și volubilă la conferințele de presă.

După cum ți-ai putut da seama, îmi place de Simona! Eu am făcut parte din generația Virginiei Ruzici. Așa că am urmărit-o pe Simona Halep de la început, după ce Virginia mi-a vorbit despre ea. Era comentatoare la Roland Garros atunci”, a spus Marcella Mesker.

virginia ruzici

Fosta campioană olandeză a rămas impresionată de evoluția ulterioară a sportivei din Constanța și are încredere că aceasta mai poate să câștige încă un turneu la Wimbledon: „Pe ciment va fi foarte greu să câștige un turneu de Grand Slam, împotriva jucătoarelor care lovesc puternic. Trebuie să muncească pentru victorii și să mențină ritmul 7 meciuri, timp de două săptămâni.

Greu! Iarba și zgura sunt însă suprafațe care o avantajează. Îi dau cele mai mari șanse să câștige un nou trofeu la Wimbledon, datorită capacității de efort și vitezei de reacție pe care le are, atuuri mai importante decât serviciul în zilele noastre”, a încheiat fosta campioană din Olanda, conform sursei menționate.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Simona Halep, apariţie inedită! Cum se distrează numărul 3 WTA la Istanbul