Cehul Lukas Rosol, spaniolul Nicolas Almagro și italianul Simone Bolelli se numără printre jucătorii care vor participa la ediţia din acest an a Sibiu Open, turneu organizat în perioada 15-23 septembrie.

Va fi prezent și Florin Mergea (33 de ani), vicecampionul olimpic la dublu.

Dotat cu premii totale în valoare de 50.000 de dolari, Sibiu Open este unul dintre ultimele turnee ce se desfășoară pe zgură în calendarul anual, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care este foarte atractiv pentru jucătorii ce preferă zgura.

În ultimii ani, jucători foarte importanți din circuitul mondial au ales să joace în turneul de la Sibiu. Olandezul Robin Haase a câștigat ediția 2016 a Sibiu Open, iar anul trecut la turneu a participat un alt veteran al circuitului ATP, spaniolul Tommy Robredo.

Nicolas Almagro a fost locul 8 ATP. Spaniolul a ajuns la 33 de ani și a fost măcinat de accidentări în ultimul an, ajungând pe poziția 845 în lume. Almagro este campion mondial în Cupa Davis alături de selecționata Spaniei.

Lukas Rosol este și el campion mondial în Cupa Davis, alături de selecționata Cehiei, și chiar deține recordul pentru cel mai lung meci de dublu desfășurat vreodată în această competiție. Rosol (33 de ani) a câștigat și turneul ATP de la București, iar în palmares deține și eliminarea lui Rafael Nadal de la Wimbledon.

Vineri va avea loc tragerea la sorți a tabloului de calificări, iar sâmbătă vor începe primele partide ce vor desemna jucătorii ce vor accede pe tabloul principal. Turneul de la Sibiu se va desfășura între 15 și 23 septembrie.