Clujul va găzdui SPORTS FESTIVAL, eveniment care se adresează publicului larg. Pe durata celor 4 zile de festival, clujenii vor avea ocazia să încerce gratuit practicarea a peste 30 de sporturi.

Potrivit Realitatea de Cluj, cel mai așteptat moment este întâlnirea publicului cu cel mai îndrăgit sportiv al României, Simona Halep, care, alături de Marius Copil, va susține meciuri demonstrative, sâmbătă, 15 iunie 2019, de la ora 17.30, pe terenul BT Arena.

Secțiunea de SPORTS TALKS va aduce în fața publicului sportivi de performanță care vor vorbi despre ce înseamnă viața de sportiv, performanță, preseverență și dedicație. Primele nume confirmate sunt: Darren Cahill, Camelia Potec, Ciprian Marica, Marius Albu și Chris Pfeiffer, Răzvan Mitroi (EURO 2020), Alexandru Dedu (FRH), Lorand Balint Boti (Publicis Sport and Entertainment).

Discuțiile vor avea loc în zona centrală a festivalului sâmbătă, 15 iunie (între orele 10.00 și 16.00) și duminică, 16 iunie (între orele 10.00 și 13.00), la intrarea în Parcul Central dinspre Aleea Stadion, iar accesul este liber.

Activitățile festivalului se vor desfășura între orele 08.00 – 23.00, în următoarele locuri: platoul pietonal dintre Stadionul Cluj Arena și Sala BT Arena, latura de vest a Parcului Central „Simion Bărnuţiu”, Cluj Arena, Sala BT Arena, Sala Sporturilor „Horia Demian”, partea de est a Parcului Sportiv “Prof.dr. Iuliu Haţieganu” şi Aleea Stadion, Parcul Stadion.  

Sports Festival este o inițiativă unică în țară, care aduce laolaltă profesioniști și amatori. La prima ediție a evenimentului au fost disponibile gratuit 20 de sporturi, au fost susținute 2 meciuri demonstrative de nivel mondial și au fost prezenți la Cluj-Napoca peste 100 de sportivi de perfomanță.

Anul acesta Sports Festival va aduna la Cluj-Napoca peste 40 de cluburi sportive12 federații și peste 200 de sportivi de performanță, cu premii la nivel mondial.  Evenimentul este susținut și finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca cu suma de 200.000 de lei.