Nu toată lumea îl critică pe Rădoi după eşecul cu Armenia: ,,Nu înţeleg de ce trebuie să-l crucificăm”

Echipa naţională de fotbal a României, condusă de Mirel Rădoi de pe margine, a pierdut meciul de la Erevan cu Armenia, miercuri, scor 2-3.

Golurile partidei au fost marcate de către Spertsyan, în minutul 56, Haroya, în minutul 87 şi Barsegyan pentru Armenia, respectiv Cicâldău, în minutele 62 şi 72 pentru formaţia pregătită de Mirel Rădoi.

romania armenia dragomir scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Laszlo Balint, antrenor la UTA Arad, este de părere că înfrângerea cu Armenia doare, însă nu înţelege de ce trebuie criticat Mirel Rădoi în termeni duri după acest meci. Acesta este de părere că rezultatul de aseară arată, de fapt, unde se situează fotbalul românesc în acest moment.

,,Ce s-a întâmplat aseară, în Armenia, ne doare pe toţi. Deci e un rezultat dureros. Dar nu înţeleg de ce trebuie să îl crucificăm pe Mirel Rădoi. E adevărat, e responsabil de rezultate, dar nu cred că momentul în care a ajuns naţionala este cauzat doar de ce s-a întâmplat în mandatul lui Mirel Rădoi. Cred că trebuie să fim toţi conştienţi de nivelul fotbalului românesc.

Laszlo-Balint-UTA-Arad

Din păcate nu înregistrăm o creştere nici la nivel de club, nici la nivel de echipă naţională, lucru care e evident pentru toată lumea. Toţi cei implicaţi în fenomen ar trebui să se gândească la tot ce înseamnă detaliile dezvoltării fotbalului românesc pentru că lucrurile trebuie începute de la bază.

Nu trebuie să ne uităm la faptul că mărul din pom este stricat. Nu, în spate este un întreg proces care a contribuit la acest rod care nu e bun. Şi atunci trebuie să se găsească soluţii pentru un plan pe termen mediu şi lung. Să ne asumăm şi o perioadă în care rezultatele să fie trecute pe plan secund… şi avem exemple ca Belgia, chiar Germania, care au trecut printr-un proces de asemenea natură. Ele au pus în plan secund rezultatele şi s-au concentrat pe tot ce înseamnă dezvoltare începând de la nivelul fotbalului juvenil.”, a declarat Laszlo Balin, în cadrul unei conferinţe de presă.

1 profimedia 0602586420
Foto: Profimedia

Cum arată clasamentul grupei J, din care face parte şi naţionala condusă de Mirel Rădoi

  1. Armenia – 9 puncte
  2. Macedonia de Nord – 6 puncte
  3. Germania – 6 puncte
  4. România – 3 puncte
  5. Islanda – 3 puncte
  6. Liechtenstein 0 puncte
profimedia 0602585199 scaled
Sursa foto- Profimedia Images

Citeşte şi Armenia – România, preliminarii CM 2022. “Tricolorii” au fost învinși pentru prima dată în istorie în Armenia