Simona Halep a anunțat că nu-i place să ia toate deciziile importante pe cont propriu și va începe colaborarea cu un antrenor în scurt timp. Liderul clasamentului mondial WTA a explicat de ce îi este greu să facă o schimbare rapidă, după despărțirea de australianul Darren Cahill.

Halep și Cahill s-au despărțit recent, întrucât antrenorul vrea să petreacă mai mult timp cu familia. Sub îndrumarea australianului, constănțeanca a ajuns în premieră pe locul 1 în lume și a câștigat primul turneu de Mare Șlem (Roland Garros 2018).

Este greu pentru mine să schimb persoana alături de care muncesc în fiecare zi. Mă atașez de oameni, de echipa mea. Prin urmare, nu am vrut să fac o schimbare rapidă. Vreau să fiu pregătită pentru o nouă provocare, pentru că de fiecare când alegi să lucrezi alături de cineva trebuie să te dedici 100%. Am spus-o că e imposibil fără un antrenor la acest nivel. Poate că în viitorul apropiat voi avea un antrenor, dar în acest moment rămân singură.

Nu-mi place să fiu șefa la mine în echipă, așa că fiecare este egal. Cred că este mai bine să ai o astfel de atitudine. Dacă accept pe cineva înseamnă că am nevoie de acea persoană și trebuie să învăț. Nu vreau să fac pe șefa, dar, când simt ceva, exprim acest lucru. Am învățat în ultimii ani că trebuie să spui ce crezi. În trecut, aveam probleme cu exprimarea trăirilor„, a spus Halep, în cadrul unei conferințe de presă.

Simona a dezvăluit că Darren Cahill a anunţat-o despre adversara din primul tur de la Openul Australiei, Kaia Kanepi din Estonia.

Darren mi-a trimis un mesaj și mi-a spus adversara, pentru că el a participat la tragerea la sorţi. Eram la Nike şi îmi luam noua încălţăminte. Când am văzut mesajul, am spus <OK, asta este>. Acum mă bucur de noua încălţăminte şi apoi mă gândesc la meci (râzând)„, a precizat românca.