Noul star al Craiovei, analizat de fostul selecţioner: “Încă poate progresa!”

Valentin Mihăilă a devenit cel mai mediatizat jucător al Universităţii Craiova după evoluţiile din ultimul an. Debutul fulminant la naţionala de tineret a aruncat în aer cota aripii stânga din Bănie.

Evaluat la 1,3 milioane de euro pe site-urile de specialitate, jucătorul în vârstă de 20 de ani este văzut ca principalul produs de export al Universităţii Craiova.

Florin Bratu, selecţionerul care l-a convocat prima oară la naţionala U19, crede că Mihăilă poate progresa dacă îşi va dubla viteza excelentă cu mai multă forţă.

“Un jucător care chiar și-a pus amprenta în ultimul an este Valentin Mihăilă, de la Craiova, cu care eu am colaborat foarte bine, pe care l-am adus la echipa națională. Alerga foarte bine, are o viteză foarte bună, o viteză lungă așa, un fel de alergătură.

El are o problemă, un deficit, din punctul meu de vedere, cel al forței. Dacă ar reuși să mai rămână două sezoane sau un sezon și jumătate, ar fi foarte bine, ar pune cărniță mai multă pe el, ar putea progresa. Are caracter, e dintr-o familie ok, tatăl lui chiar și-a dorit să ajungă fotbalist, a primit sprijin total. Mihăilă are acest curaj, tupeu pozitiv și ai știut cum să își folosească viteza”, a spus Florin Bratu la Digi Sport.

În acest sezon, aripa stânga a oltenilor are 7 goluri și 3 pase decisive în 25 de partide oficiale.

La naţionala de tineret, Mihăilă a marcat 5 goluri în primele sale 4 apariţii sub comanda lui Mirel Rădoi, fostul selecţioner de la U21.