Noul Ghencea, arena de 100 de milioane de euro, dar cu costuri pe măsură! ”Într-un an, întreținerea costă atât”

Sursa foto: "AS 47"

Noul stadion Steaua se află în proprietatea CSA încă din toamna anului 2020, dar încă nu a fost inaugurat așa cum se speră până acum.

Noua arenă de 100 milioane de euro a Stelei are de asemenea și costuri pe măsura investițiilor financiare. Directorul de investiții la Compania Natională de Investiții, Adrian Cefalan, a fost invitat la Națiunea Stelistă, o emisiune realizată de AS 47, în care a vorbit despre costurile uriașe pe care le va aduce noua bijuterie arhitecturală. Acesta a făcut o evaluare palpabilă a cheltuielilor la care va fi supus Ministerul Apărării să le facă cu noul Stadion Ghencea.

Stadion Ghencea

“Costurile de întreținere ar fi așa… Lunar, gazonul ar duce undeva la 10-12 000 de euro. Pentru mentenanță, fără salarii, se ajunge pe la 90-100 000 de euro pe luna. Deci, într-un an, întreținerea costă un milion de euro pe an, a spus Adrian Cefalan, conform sursei menționate.

Noul Stadion Ghencea este așteptat să fie inaugurat cu ocazia unui meci al României în cadrul campaniei de calificare pentru Cupa Mondială din 2022. Însă meciul inaugural tot este amânat deoarece Steaua speră ca, într-un final, suporterii ei să aibă acces la stadion și să se poată bucura de noua construcție din București dedicată în special lor.

CITEȘTE ȘI –>> CSA Steaua are un nou comandant! Cine i-a luat locul lui Mădălin Hîncu