Producătorul american de echipament sportiv care avea contract de reprezentare cu legendarul Kobe Bryant a luat o decizie rapidă după moartea fostului baschetbalist de la LA Lakers.

Nike a scos de la vânzare toate produsele care aveau legătură sau foloseau imaginea lui Kobe Bryant, pentru a evita profiturile de pe urma tragediei. În magazinele online ale Nike căutările legate de numele fostului baschetbalist nu mai generează niciun rezultat.

Decizia celor de la Nike a venit în condiţiile în care pe piaţa de articole sportive second-hand preţurile articolelor cu numele lui Kobe au crescut chiar şi de trei ori în zilele care au urmat tragediei.

„A fost unul dintre marii atleţi ai generaţiei sale şi a avut un impact incomensurabil asupra lumii sportului şi a baschetului. A fost un membru îndrăgit al familiei Nike. Ne va lipsi mult. Mamba forever” – a fost mesajul de condoleanţe al americanilor după decesul lui Kobe Bryant.

Postarea apare şi pe site-urile magazinelor online Nike, atunci când utilizatorii folosesc numele lui Kobe Bryant la motorul de căutare al produselor.