NEWS ALERT | Informații de ultimă oră privind organizarea EURO 2020 în România. Coronavirusul, subiect principal

Epidemia de coronavirus a pus în gardă autoritățile statului român. Astăzi a avut loc o ședință interministerială privind organizarea meciurilor de la Campionatul European din 2020, în cadrul căreia a fost prezent și Gică Popescu, consilierul prim-ministrului, dar și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Gică Popescu a declarat că, în cadrul ședinței, a fost abordat subiectul coronavirus, iar organizatorii fac toate demersurile pentru a fi pregătiți din acest punct de vedere.

Recomandarea lui Raed Arafat în ceea ce privește organizarea și desfășurarea EURO 2020 a fost de a continua activitățile stabilite conform graficului. Acesta a mai spus că orice decizie va fi luată ținându-se cont de hotărârile Organizației Mondiale a Sănătății, a Direcției de Sănătate Publică a Uniunii Europene și a UEFA.

Publicată de Ministerul Tineretului și Sportului-România pe Vineri, 28 februarie 2020

”L-am invitat și pe domnul Raed Arafat. Cum era normal, după toate zvonurile acestea am fost nevoiți să abordăm și subiectul ‘coronavirus’. Deocamdată nu sunt probleme de îngrijorare pentru că nici UEFA nu s-a pronunțat cu privire la această situație. Toată lumea așteaptă să vadă cum evoluează și dacă evoluează această situație care, să fim sinceri, preocupă pe toată lumea, inclusiv pe cei de la UEFA. Și eu am avut contact zilele trecute cu șeful de proiect de acolo, nu ia nimeni piciorul de pe accelerație.

Mergem înainte sperând ca lucrurile să nu evolueze în așa fel încât să pună în pericol desfășurarea Campionatului European.Deocamdată nu este situația de așa fel încât să ne preocupe. Cei care se ocupă de acest lucru spun că sunt pregătiți ca lucrurile să nu ia amploare. Noi, cei care coordonăm și ne ocupăm de acest proiect, mergem înainte cu toate celelalte obiective”, a spus Gică Popescu, pentru Digi Sport.

euro 2020 arena

România va găzdui trei meciuri din cadrul grupelor Campionatului European și un meci din cadrul optimilor de finală pe Arena Națională, cel mai mare stadion al țării.

CITEȘTE ȘI: Ionuț Radu, numărul unu la Inter?! Anunțul făcut de impresarul portarului român