UEFA studiază posibilitatea de a trimite finala UEFA Champions League peste ocean. Discuţiile au fost dezvăluite de şeful gigantului media spaniol Mediapro. 2021 ar putea fi anul primei finale UCL găzduite de Statele Unite.

Jaumes Roures, şeful gigantului spaniol Mediapro, a dezvăluit intenţiile UEFA în cadrul unei emisiuni de radio. „Există discuţii ce privesc fezabilitatea organizării unei finale UEFA la New York” – a explicat Roures în emisiunea ‘El Mati’ de la Radio Catalunya. Mediapro deţine drepturile TV pentru UEFA Champions League în Spania şi distribuie internaţional drepturile TV pentru La Liga. Astfel, se presupune că Roures are informaţii de primă mână legate de intenţiile oficialilor UEFA.

Real Madrid are în palmares 13 trofee UEFA Champions League

Cel mai devreme, finala UEFA Champions League ar putea ajunge în Statele Unite în 2021. În 2019, ultimul act al competiţiei se va desfăşura la Madrid, iar în 2020 – la Istanbul. 

Discuţiile dezvăluite de Roures au apărut chiar în contextul în care La Liga încearcă să organizeze în ianuarie un meci la Miami. Oficialii Ligii Spaniole vor să obţină toate aprobările pentru ca meciul dintre Girona şi Barcelona să se defăşoare peste Ocean.