CFR Cluj va juca împotriva kazahilor de la FC Astana în primul tur preliminar din Liga Campionilor. Bogdan Mara, directorul sportiv al ardelenilor, este îngrijorat în privința acestei ‘duble’ complicate. Terenul artificial și distanța mare sunt cei doi factori principali.

Campioana României va juca primul meci în Kazahstan, pe 9 sau 10 iulie, iar returul se va disputa pe 16 sau 17 iulie la Cluj-Napoca.

La FC Astana joacă internaționalul român Dorin Rotariu (23 de ani), convocat recent pentru meciurile cu Suedia și Malta.

 

Am fi preferat oricare altă echipă în afară de Astana și Steaua Roșie. Aș fi preferat Ludogoreț. Este o deplasare foarte lungă, teren artificial, nici Atletico nu a reușit să câștige acolo. Astana este o echipă puternică care joacă an de an în Europa. Asta ne-a fost soarta.

Trebuie să ne informăm mult mai mult despre ce înseamnă Astana. Este o echipă incomodă și o deplasare grea. Dacă vom trece de ei va fi un lucru extraordinar pentru noi. Ne vom concentra pe primul meci, pentru că este foarte important.

Momentan nu știm multe despre ei, vom vedea în zilele următoare și cu siguranță ne vom pregăti foarte bine. Deplasarea va fi cea mai mare problemă, fusul orar, dar vom vedea. Noi sperăm să trecem de ei„, a spus Bogdan Mara la DigiSport.

FC Astana este un club fondat în 2009, care a câștigat campionatul în ultimele cinci sezoane.

În sezonul trecut, kazahii au fost eliminați în turul trei preliminar din Liga Campionilor, dar au ajuns în grupele Europa League (s-au clasat pe locul trei).

Cel mai valoros jucător din lotul echipei FC Astana este mijlocașul croat Marin Tomasov (31 de ani) – 3,5 milioane de euro.